четвъртък, 18 октомври 2018, 19:10 ч.

Остават много неизяснени въпроси

ЕС не постигна напредък за Брекзит на срещата в Брюксел

BNews.bg

ЕС не постигна напредък за Брекзит на срещата в Брюксел

Европейската среща на върха в Брюксел приключи без напредък по темата брекзит. Остават и много неясни въпроси и по темата миграция.

 Премиерът Бойко Борисов сравни липсата на напредък по темата брекзит с българската черта да се забързваме в последния момент и тъй като той още не е дошъл – решение няма.

Европейските лидери решават да не се прави извънреден съвет по темата през ноември, така че евентуален следващ етап може да е очаква през декември.

„Към този момент никой не може една дума да ви каже има ли напредък по брекзит от това, което е договорено”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Днес в центъра на дебатите беше темата миграция. Според българския премиер и по тази тема не може да се очаква напредък, поне до края на годината. Според него едни страни категорично не искат никакви мигранти, други символично заявяват, че ще приемат някои от тях. Трети пък преливат от мигранти и искат да ги преразпределят.

Тази вечер в Брюксел започва среща на върха ЕС-Азия, такъв форум се провежда на всеки две години.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари