събота, 20 октомври 2018, 13:36 ч.

Докато Джамбазки напада майките и адвокатства на Валери Симеонов

ОФИЦИАЛНО! Бареков подаде ръка на Сидеров в Европа, ПП “Атака” входира документи за членство в АКРЕ!

BNews.bg

ОФИЦИАЛНО! Бареков подаде ръка на Сидеров в Европа, ПП “Атака” входира документи за членство в АКРЕ!

Евродепутатът Николай Бареков стана адвокат на Волен Сидеров в Европа, докато Ангел Джамбазки стои в София да напада майките на децата с увреждания и да адвокатства на Валери Симеонов.

Това стана ясно по време на жива връзка в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. на живо по телевизия "Евроком". Николай Бареков бе включен от Кишинев, Молдова, където в момента се провежда традиционният форум на консерваторите.

По покана на евродепутата на събитието присъства и ръководството на ПП “Атака” Волен Сидеров, което с негово съдействие подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти /АЕКР/.

Бареков обяви, че по време на форума, който се е провел вчера, заедно със Сидеров са представили своя план до края на годината да бъде изградена голяма консервативно - патриотична коалиция, която да кандидатства за спечелването на поне четири европейски мандата на предствоящ евровот.

Бареков подчерта, че лично е връчил на председателя на Алианса Ян Захрадил молбата за членство на партия "Атака". Евродепутатът сподели, че тези процедура отнема две години.

"След провала на колегите от ВМРО, които не бяха приети в групата на Консерваторите, аз мисля, че това бе една разумна стъпка от моя страна - да поканя втора българска партия, която да влезе в процедура на членство”, заяви Бареков.

Евродепутатът е поставил няколко условия към партия "Атака", за да бъдат част от Алианса на консерваторите.

Първото от тях е да се разработи една силно социална платформа, насочена към най - социално чувствителните групи в обществото - майките на децата с увреждания и самите деца.

Второто условие е, че партия "Атака" ще трябва оттук насетне да защитава много сериозно консервативните ценности. Третото условие е да се приеме един меморандум от всички партии, които желаят да се включат в нова коалиция, която ще "атакува" ЕП, чрез който да бъдат забранени всякакви расистки, ксенофобски или каквито и да било други обиди на плоскостта на политическия дебат.

На въпрос на водещия дали все още съществува коалицията "Обединени патриоти", Бареков заяви, че според него такава коалиция няма как да съществува в този си вид, защото са били преминати много "червени линии". Като друг аргумент Бареков изтъкна, че кандидатурата на Валери Симеонов в една голяма коалиция в ЕП е абсолютно неприемлива, защото нито партията му представлява консервативни ценности, нито поведението му показва нещо подобно.

Като баща на трима сина и четвърти на път, Николай Бареков изтъкна, че е загрижен за социално - икономическата обстановка в страната.

"Ние консерваторите работим за това всеки човек да има равни възможности с другите и да има възможност да издържа децата си. Бедността в България е един от най-големите проблеми вече повече от 20 години. Това ще бъде основният акцент в нашата програма”, обяви още евродепутатът.

"България трябва да има ускорена програма за икономически растеж. Докато ние нямаме работеща икономика, няма как да се справим с бедността”, категоричен е Бареков.

Във връзка с нелепото изказване на вицепремиера Валери Симеонов, който нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени", а самите деца "уж болни", евродепутатът заяви, че другата седмица в Европарламента в Страсбург ще проведе редица срещи с представители на различни парламентарни групи в ЕП, както и с представители на ЕК, в амбицията си поведението на Валери Симеонов да бъде осъдено на най-високо ниво.

Лидерът на "Презареди България" изрази мнение, че правителството вече има огромен проблем с поведението на вицепремиера.

Ексклузивно интервю за "Бареков и Байрактаров без цензура" даде и лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров директно от Кишинев.

Запитан какво предстои оттук нататък за партия "Атака" и по - конкретно на следващите евроизбори, Сидеров заяви, че благодарение на Николай Бареков, партия "Атака" има възможност за бъде водач на патриотичните формации, които искат да излязат на европейското поле.

"В Евопа предстоят невероятно важни размествания на пластовете. Утре Европа ще се управлява от консервативно дестни центристки сили.", категоричен бе Сидеров.

"Атака заяви своето присъствие в утрешното управление на Европа!", заключи лидерът на ПП "Атака.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари