четвъртък, 01 ноември 2018, 9:34 ч.

Първо в Bnews

Евродепутатът Николай Бареков бе приет на най-високо ниво от правителството и парламента на Република Индия

BNews.bg

Евродепутатът Николай Бареков бе приет на най-високо ниво от правителството и парламента на Република Индия

Николай Бареков със зам.-председателя на парламента на Индия д-р Тамби Дурай

Евродепутатът Николай Бареков е на посещение в Република Индия, където провежда редица интензивни срещи с високопоставени лица. Той е там по покана на индийското правителството заедно с английски, немски и полски консерватори. Това е чест за България, тъй като в делегацията участват само най-значимите консерватори от Европейския парламент.

Република Индия е най-голямата демокрация по население с най-много мюсюлмани в света. Тя е основен партньор на Европейския съюз в Азия и най-бързо развиващата се икономика - с 8 % ръст годишно. Отправената към Бареков покана доказва, че е единственият български евродепутат, разпознаваем в целия свят и еднакво добре приет, както във Вашингтон и Лондон, така и на Изток.

В рамките на посещението българският евродепутат е осъществил срещи със зам.-председателя на парламента на Индия, който е втори по големина демократичен парламент в света след Европейския парламент (545 члена) д-р Тамби Дурай и с трима ключови министри в кабинета на индийския премиер Нарендра Моди. Сред тях са министърът на строителството и градското развитие Хардип Сингх Пури, който е бивш посланик на Индия в САЩ, Женева и Лондон, министърът на енергетиката и електроразпределението Радж Кумар Сингх и министъра на търговията, индустрията и транспорта Суреш Прабу. С всеки от министрите евродепутатът е провел двустранни разговори за българо-индийските икономически и търговски отношения.

В качеството му на наблюдател в региона и по-специално Малдивите, Шри Ланка и политическите кризи в двете държави Бареков е обсъдил ситуацията в областта с председателя на външната комисия на парламента. Като членове на Евроазиатския парламентарен форум Николай Бареков и зам.-председателят на Групата на европейските консерватори и реформисти Джефри ван Орден са имали честта за изнесат презентация в индийския парламент с парламентарната им делегация за връзки с Европейския съюз. Освен това, Бареков е получил признание от индийския парламент като единствен български дипломат, познат в цяла Азия и посланик на мира и развитието в региона.

Пред него обаче са били изразени притеснения, че той е единственият български политик, който иска да възстанови старите икономически и културни връзки с 1,3 милиардната държава. В Бангалор, който е Силиконовата долина на Азия, Бареков е посетил както централата на Еърбъс, така и „Инфосис”, която е най-голямата софтуерна компания в света с 300 хиляди наети работници.

С тях е обсъдил идеята за бъдеща инвестиция у нас във висше учебно заведение. Членовете на кабинета на Индия са изразили надежда за задълбочаване на връзките с България след посещението на техния президент у нас. Рам Натх Ковинд беше на държавно посещение в България от 4 до 6 септември тази година по покана на президента Румен Радев. Фокусът на срещата между двамата президенти беше перспективите за активизиране на политическия диалог, двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество и културния и образователен обмен.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • П.К. - 16:50, 04 дек.

    И с брада и с мустак да се показва и където и да се показва, бараката си е открай време куха лейка. Това, че сега е в голямата и оправна държава Индия е един прост факт. А той е, че големите индийски Държавни мъже си нямат и понятие какво се крие зад брадата на този фалшив нечовек. Иначе не биха допуснали да слезе от самолета на тяхната Свещенна Земя.

  • Любопитен - 18:42, 02 дек.

    БАРЕКОВ ДА НЯМА РОМСКА СЛЕДА ТА« МАЙКА ИНДИЯ » ГО ПОСРЕЩА ТАКА ???

Напиши коментар

Коментари