четвъртък, 08 ноември 2018, 14:40 ч.

Постоянен арест

Връщаме на САЩ руски компютърен измамник с български паспорт!

BNews.bg

Връщаме на САЩ руски компютърен измамник с български паспорт!

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на прокуратурата и определи временно задържане под стража за срок до 60 дни с последваща екстрадиция в САЩ на руския гражданин Александър Ж.

Както съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна по-рано, 38-годишният гражданин на Русия се издирва със заповед за арест на съдия от Районния съд на САЩ за източния район на Ню Йорк, Бруклин, за наказателно преследване по дело за конспирация за извършване на компютърни измами, от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара. Престъплението е извършено в периода от септември 2014 год. до декември 2016 г. и е наказуемо в САЩ с лишаване от свобода до 20 години или с глоба, както и с двете. То се наказва с лишаване от свобода и по българския НК.

Руският гражданин притежава и българска лична карта и живее във Варна. Днес в съдебната зала Александър Ж. заяви, че не желае да бъде екстрадиран в САЩ. Той е бил задържан за 24 часа, след което Окръжната прокуратура го задържа за срок до 72 часа, за да бъде доведен пред съда за произнасяне по искането на прокуратурата за временното му задържане за срок до 60 дни, определен в Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ.

Междувременно Окръжната прокуратура във Варна е изпълнила и молба за правна помощ на Министерството на правосъдието на САЩ с цел събиране на веществени доказателства по наказателното преследване в САЩ, което не е погасено по давност. От дома, в който живее във Варна Александър, са иззети компютърни конфигурации.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Нямаме новина! - 20:28, 08 ноем.

    Гледах днес как`теменушка дьо ла гран цицон, по недоразумение енергийна калинка на кмета борисов, за пореден път се удави в празни думи за крАЕЦтавицата Белене. Драги сънародници, вадете портфейлите и плащайте, че руските братя свършват денгите и започват да нервничат! Питам се докога тази семпла женица ще се излага така. Дори фината и безупречно възпитана Цветанка Ризова не можеше да сдържи насмешката си към безсмисления поток от думи на калинката по време на интервюто. Изводите от него са два: 1. девет стъпки има да се извървят до последните ни грошове и 2. ще плащаме на още "експерти" като например експерта по всичко ахмед доган, чакайки Михаля (пардон, "стратегическия инвеститор" - ха-ха-ха…). И за финал ще цитирам мъдрия дядо на Мамалев, който някога казал: "ако соца е нещо хубаво, американците отдавна да са го построили". Ще перефразирам: "ако АЕЦа е нещо хубаво, американците отдавна да са го построили, еле пък китайците". Извод: теменушке, OCTABKA, чемодан, вокзал, масква!

  • 00 - 17:19, 08 ноем.

    Върнете на "братска" pусия копелдака, който е дал на руския мошеник български паспорт!

Напиши коментар

Коментари