четвъртък, 08 ноември 2018, 16:21 ч.

Облаги

КОНПИ подхвана и бивш шеф на въздухоплаването

BNews.bg

КОНПИ подхвана и бивш шеф на въздухоплаването

Снимка: интернет

Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси по отношение на бившия директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Минчо Цветков. Решението на комисията е публикувано на сайта й.

За Цветков е установено още, че не е подал декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Става дума за Удостоверение за одобрена организация за обучение през 2014 г.

Разследването на КПКОНПИ е по сигнал от 2015 г. за това, че Цветков, като Главен директор на ГД ГВА, в периода септември 2011 г. - януари 2014 г. е тренирал и проверявал български и чужди пилоти в работно време. За това той е получавал между 45 евро и 65 евро на час. Сесиите за тренировка били по 4 часа, а за проверка по 2 часа.

От документите на КПКОНПИ става ясно, че Цветков не е отишъл на изслушването в комисията, а е предоставил писмено възражение на сигнала срещу него.

Комисията е установила, че Цветков е имал гражданско-правни отношения с частна фирма. Както и, че е извършвал проверки и тренировки по заявления на български и чуждестранни лица в тази фирма. За това той получавал съответно възнаграждение, което води до извод за наличие на свързаност между него и юридическото лице, се казва в решението на комисията.

От събраните данни е станало ясно, че Цветков е имал отношения с фирмата повече от четири години, а размерът на изплатеното в този период възнаграждение е бил 59 182.32 лева без данъците.

Установено е още, че от упражнените от него властнически правомощия е реализирана нематериална облага за същата фирма, изразяваща се в помощ и подкрепа.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Народът - 16:31, 08 ноем.

    Да се позаинтерсуват и от Пламен Станчев Димитров - бивш стюард и шеф на Аерогара София (два пъти)! Първият път пробива чрез Станишев по линия на "лявата" идея, ах... Вторият - чрез президентина РР, чийто инструктор във ВВВУ "Г. Бенковски" в Долна Митрополия е съпруг на лелята на въпросния. Освен това е бил подкрепян от службите в лицето на Борето Попов - дългогодишен шеф на ВИП-а. Доста фирми от чужбина са били изнудване за комисиони...

Напиши коментар

Коментари