петък, 09 ноември 2018, 17:30 ч.

Според БСП той крие нова опасност за засилване на миграцията у нас

Сблъсък в парламента! БСП и ГЕРБ спорят за пакта на ООН за миграцията!

BNews.bg

Сблъсък в парламента! БСП и ГЕРБ спорят за пакта на ООН за миграцията!

ГЕРБ и БСП влязоха в нов словесен сблъсък, този път за пакта на ООН за миграцията. Социалистите обвиниха управляващите, че взимат решения на тъмно, а ГЕРБ реагираха, че от ляво разчитат на спекулации.

Според БСП този пакт крие нова опасност за засилване на миграцията у нас. От ГЕРБ отговориха, че няма нищо вярно в думите на социалистите, а дебатът предстои следващата сряда в парламента.   

На 1 декември страната трябва да е готова с официална позиция, която няма как да бъде изработена без участието на всички важни институции.  

Позицията ще бъде представена на срещата на ООН в средата на декември в Мароко.

„Някой знае ли, уважаеми управляващи, с какво решение на кой орган Борисов присъединява България към този пакт? Какви ще са последиците за България, защото тук се изисква тези хора да ги присъединим към социалните и здравните си системи и да им осигурим доста сериозни права и възможности”, попита Корнелия Нинова.

„Нека да спят спокойно колегите от БСП, не сме взели решение, ще имат възможност да участват в дебата”, увери външният министър Екатерина Захариева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари