събота, 10 ноември 2018, 12:58 ч.

Само в Bnews

Социологът и анализатор доктор Петко Петков пред Бареков и Байрактаров: Влиянието на соросоидите в световен мащаб отслабва! Осезаемо се усеща и у нас!

BNews.bg

Социологът и анализатор доктор Петко Петков пред Бареков и Байрактаров: Влиянието на соросоидите в световен мащаб отслабва! Осезаемо се усеща и у нас!

"Тенденциите, които Америка задава като най - голямата политическа сцена са положителни за консерваторите и същите могат спокойно да следват мерките, които Тръмп налага."

"Влиянието на соросоидите в световен мащаб отслабва, осезаемо се усеща и у нас", това зави социологът и политически анализатор доктор Петко Петков в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота от 10:30 ч. на живо по телевизия "Евроком".

Като експерт, той коментира междинните избори в САЩ, като обобщи случващото се, като се върна малко по - назад при изборите през 2016 -а година. Изборът на президента Тръмп, гостът определи като "звучен шамар" за всички анализатори и социолози, тъй като по неговите думи, Тръмп е довел до силно разместване на реформите в демократите и републиканците.

Гостът отбеляза, че въпреки грешните прогнози на колегите му анализатори, че Тръмп е няма дълбочина в своите виждания и действия, американското общество му гласува доверие, което е ясен знак, че той много умело ръководи в момента поверената му държава.

Запитан дали всички републиканци подкрепят Тръмп и ще може ли той да продължи да провежда своята политика на протекционизъм, гостът бе категоричен, че победата на Тръмп в Сената е много ключова, защото се случва много рядко в американската избирателна система. Петков сподели, че за последен път това се е случвало пред 80- е години на XX век. 

Гостът заяви, че европейските консерватори могат да ликуват с Тръмп, защото тенденциите, които Америка задава като най - голямата политическа сцена са положителни за консерваторите и същите могат спокойно да следват мерките, които Тръмп налага. 

Като новости в основните мерки, налагани на Тръмп, гостът отбеляза икономиката и безработицата, въпреки скептицизма на хората, които определиха наблягането на Тръмп върху социалната политика като инструмент за печелене на гласове. Реалните политически показатели на Америка обаче показват, че Тръмп работи усилено в тази посока.

Според Петков в нагласата на американското общество се наблюдава одобрение към Тръмп, поради неговата лична политика, да пази американските ценности.

По повод въпроса с миграцията, на която Тръмп е отявлен противник, гостът заяви, че българите трябва сериозно да преосмислим част от нашите решения, които ще вземаме за в бъдеще, но на този етап в българското общество остава усещането, че приемаме всичко, което ни се каже, без да мислим в перспектива.

Запитан защо консервативната вълна е под въпрос в България, Петков заяви, че това е въпрос на тълтувание и анализ, но е заблуда, че консервативната вълна не съществува. Той изрази мнение, че политическите партии успяват да привлекат консервативния вот към себе си, като даде за пример БСП, които хората приемат за консерватори. Поради тази причина една консервативна партия не може да изпъкне, категоричен бе гостът. 

Социологът отбеляза, че в основата на консерватизма стои реформата и съчетанието на силно консервативно мислене в България и необходимостта от реални реформи в държавата, може да роди интересна конфигурация в бъдещите движения и Парламенти на България. 

Гостът заключи с това, че стратегията на Тръмп, да привлича работническите гласове, инвестирайки средства в работническите индустрии, води до големия му потенциал. Петков бе категоричен, че това може да се случи и в България, но ние грешно сме моделирали развитието на държавата, влагайки средства в администрация.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари