събота, 10 ноември 2018, 13:32 ч.

Само в Bnews

Финансистът Румен Гълъбинов пред Бареков и Байрактаров: Симеонов и Каракачанов ще саботират идеята на Борисов 150 милиона лева да бъдат инвестирани в полза на майките на деца с увреждания!

BNews.bg

Финансистът Румен Гълъбинов пред Бареков и Байрактаров: Симеонов и Каракачанов ще саботират идеята на Борисов 150 милиона лева да бъдат инвестирани в полза на майките на деца с увреждания!

Бюджет 2019 отново е щедър само към държавната администрация.

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. на живо по телевизия "Евроком", гост бе финансистът и икономист Румен Гълъбинов, който коментира приемането на Бюджет 2019 на първо гласуване.

Експертът определи Бюджет 2019 като "щедър към държавната администрация". 

Гълъбинов изрази мнение, че би следвало да се инвестира в образование - средно и висше, но не е съвсем ясно как ще стане това. Гостът отбеляза, че в бюджета са предвидени капиталови ремонти на определени училища, а идеята за въвеждане на таблети за учениците, която бе предложена изконно от Николай Бареков е далеч по - далновидна и продуктивна. 

По повод разпределението на бюджета, гостът и водещите отбелязаха, че премиерът Борисов твърдо се е наложил с позиция, 150 милиона да бъдат инвестирани в полза на майките на деца с увреждания, въпреки несъгласието на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Те прогнозираха, че същите противници на идеята на Борисов, ще го саботират,  защото не е регламентиран начинът, по който да бъдат вложени тези средства.

Във връзка с данъчните изменения, Гълъбинов заяви, че от години насам данъците в България не са били намалявани, а напротив. Данъците за автомобилите се увеличават, имотния данък също предстои да бъде увеличен, прогнозира гостът. 

 

 

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари