понеделник, 12 ноември 2018, 9:30 ч.

Воденичен камък

Патриотите ще съборят третото правителство на Борисов, той сам си ги избра

BNews.bg

Патриотите ще съборят третото правителство на Борисов, той сам си ги избра

Снимка: Канал 3

Изборът на г-н Борисов ще събори третото правителство на Борисов, каза той като визираше избора на премиера да се коалира с Обединените патриоти. „Нито са обединени, нито са патриоти.”

Това каза зам.-председателят ПГ на ДПС Халил Летифов в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Председателят беше ясен след Централния съвет на ДПС „Или ще паднат Обединените патриоти, или ще падна цялото правителство”. Смятам, че цяла България вижда какъв воденичен камък са те на правителството и на г-н Борисов. Ще платят ГЕРБ и за съжаление цялата страна цената от тежестта на този камък. Ако някой ме убеди мен, че това поведение на вицепремиера и на единия, и на другия, следва да бъде толерирано, че то е адекватно, че това е нормално, че това отношение трябва да бъде овластено, не могат да ме убедят, на за съжаление не могат да убедят и българското общество, продължи Халил Летифов.

Няколко пъти го повтаряме: упражнението „стани да седна”се изчерпа като поведение, въпросът е  какво става след взимането на властта и или с участието във властта – какви са резултатите за страната, какви се резултатите за просперитета на хората.

Трябва да признаем, че вече 29 години България е демократична страна, дари с негативните оттенъци от това. Вярвам, че всеки има право да изрази своето мнение и правото на протест, коментира Латифов, който закъсня за участие в предаването, защото попадна в блокадата на протестиращите срещу цените на горивата на магистрала „Тракия”.

По отношение на Закона за осветляване на собствеността на медиите, смятам, че отворихме една тема, която предизвика огромна полемика в българското общество. Това е изключително важна тема. Когато говорим за властта, не трябва да подценяваме властта на медиите и аз много често за себе си си задавам въпроса: Коя е първата власт и коя четвъртата? Когато една власт като такава упражнява и до голяма степен задава на обществото, тя трябва да бъде осветлена, тя трябва да бъде ясна, категоричен бе Летифов.  

Сигурно е, че догодина ще има поне два вида избора, затова председателят и ръководството на Движението за прави и свободи работят за това ние да възстановим, която ДПС има. Факт е, че Обединените патриоти като резултат от изборите миналата година имат около 2 500 гласа повече от ДПС, но този математически сбор не даде добър резултат. Нашите предупреждения вървят вече година и половина, че тази математически събрана коалиция няма да даде очаквания резултат. Доказателствата в подкрепа на нашата политическа теза са толкова много, че е много вероятно следващата година освен двата задължителни избора да има  и непредвидени, каза още той.

Досега като партия не сме давали оценка на президента Румен Радев, няма и да го направим. Това ще направи председателя или ръководните органи, ако има необходимост. Що се отнася до това какви позиции изразява президентът, та са отговорност на тази институция, каза той за обръщението на Румен Радев по повод 10 ноември.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари