понеделник, 12 ноември 2018, 11:44 ч.

За пране на пари

Запорираха сметки и имущество на Миню Стайков

BNews.bg

Запорираха сметки и имущество на Миню Стайков

Снимка: БТА

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

Специализираната прокуратура поиска това от съда, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация (по реда на чл. 72 от НПК) за престъпленията, за които той е обвинен – ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха привлечени под наказателна отгонорност на 6 септември 2018 г. Часове по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар, съобщиха от държавното обвинение.

С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.
По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и остават в следствения арест.

Стайко Стайков се издирва.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Наблюдател - 02:05, 13 ноем.

    Поредното Герберско изнудване, Ако откаже в полза на държавата имоти стари и придобито по рано.Лошото е че трябва да докажете !!! Всички постановки по един и същи начин със свидетели. Харчат милиони за подслушване и пак нула. Ще се на серат копелетата герберски. И вас ще видим във същия театър и ще бъда по щастлив ЧАКАМ ВИ.....

Напиши коментар

Коментари