вторник, 13 ноември 2018, 9:10 ч.

Важно

АПИ: Идва студ, водачите да сложат зимни гуми

BNews.bg

АПИ: Идва студ, водачите да сложат зимни гуми

В края на настоящата седмица се очаква застудяване. Поради това от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) информират, че е желателно водачите да сменят летните гуми на автомобилите си със зимни.

По високопланинските райони е възможно дъждове да преминат в сняг.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов от утре, 13 ноември, се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3 000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. 
По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества, информират от пътната агенция.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, подчертават от АПИ.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари