вторник, 13 ноември 2018, 9:40 ч.

Противно протестите няма да спрат

Радев предупреди властта да спре с цинизма и арогантността

BNews.bg

Радев предупреди властта да спре с цинизма и арогантността

Президентът Румен Радев предупреди, че протестите срещу управляващите ще продължат, ако те продължават с арогантните и циничните си изявления. "Властта губи сензорите си и усещането за проблемите на хората. Ако няма чуваемост, ако няма съответните мерки, ако продължават арогантните и цинични изявления и неразбирането на проблемите, закономерно е тези протести да продължат", отговори той на въпрос за многобройните граждански протести от последните дни.

Припомняме, че хиляди хора от над 30 града излязоха на шествия или блокираха пътища в цялата страна. Поводите за недоволство бяха много - високите цени на горивата, увеличението на данъка за старите коли и застраховката "Гражданска отговорност", отношението към майките на деца с увреждания и др.

Държавният глава подчерта, че протестите са демократично право и възвръщат както надеждата, така и достойнството на българите като граждани. "Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това - гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак не достигат до управляващите", критичен бе той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари