вторник, 13 ноември 2018, 16:10 ч.

Ситуацията е овладяна

Викнаха "Спешна помощ" за Теменужка Петкова в министерството

BNews.bg

Викнаха "Спешна помощ" за Теменужка Петкова в министерството

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова няма да участва в Министерство на енергетиката на работна среща, на която ще бъде представено предложението за актуализиране на Енергийната стратегия на България. Това съобщи в началото на срещата Жечо Станков - зам.-министър на енергетиката. Причината е, че Петкова не се е почувствала добре. Наложило се е да бъде повикан медицински екип, но ситуацията е овладяна, каза Станков.

В дискусията участват представители на работодателски организации, синдикати, енергийни експерти и други заинтересовани страни.

През страната ни годишно минават 17,8 млрд. куб. метра природен газ. От тях 14 млрд куб. метра са за Турция; 3 млрд куб. метра - за Гърция и 0,8 милиарда куб. метра за Македония, съобщи Станков.

С променящата се инфраструктура трябва да променим нашата енергийна стратегия, каза Жечо Станков. Сега 80 процента от компресорните станции в региона са на територията на България и можем да запазим в бъдеще преноса на природен газ да минава през територията на България, допълни заместникът на Петкова.

По думите му, трябва да бъде изграден нова инфраструктура, която да отговаря на бъдещите енергийни проекти в региона.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Почна се - 16:24, 13 ноем.

    А за Тиквата и Винкела кога?

Напиши коментар

Коментари