вторник, 13 ноември 2018, 20:43 ч.

Само в Bnews

Ексклузивно в BNews! Европейските консерватори избраха Ян Захрадил за шпиценкандидат за председател на ЕК на предстоящия евровот! (ВИДЕО)

BNews.bg

Ексклузивно в BNews! Европейските консерватори избраха Ян Захрадил за шпиценкандидат за председател на ЕК на предстоящия евровот! (ВИДЕО)

Делегатите на Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) единодушно избраха Ян Захрадил за шпитценкандидат за председател на ЕК на общите европейски избори през май 2019 г. Ян Захрадил е президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти /ЕКР/.

Първата и единствена българска партия пълноправен член на Алианса е тази на евродепутата Николай Бареков “Презареди България”. Припомняме, че членството бе парафирано с пълно мнозинство по време на тържествена церемония тази година в Баку, Азербайджан, където се състоя срещата на най-високо ниво на АКРЕ с участието на близо 500 консерватори от цял свят.

Вчера пък бе официално съобщено, че партията на Ердоган от консервативните редици. Инициатори на този политически акт още преди две години бяха Николай Бареков, Моника Маковей и проф. Ханс Олаф—Хенкел. В залата, в която се е провеждало закритото заседание за избор на шпицкандидат на Групата на ЕКР за председател на ЕК, от българските членове е присъствал единствено Николай Бареков.

Евродепутатът Ангел Джамбазки е бойкотирал гласуването, научи BNews. По време на неговото протичане той е бил забелязан в компанията на български журналисти в сградата на ЕП в Страсбург. След избора си Ян Захрадил е декларирал, че ще окаже подкрепа на евродепутата Николай Бареков по време на евроизборите тази пролет у нас, разкриха сигурни източници.

Чешкият депутат дори е дал предложение формацията да се казва “Обединени български консерватори”. Информацията обаче все още не е потвърдена. Утре предстои среща на високо ниво ме си шпицкандидата на консерваторите и българският евродепутата за уточняване на подробности около предстоящия вот, като по-късно се очаква да дадат пресконференция, на която да съобщят взетите решения.

BNews ще следи темата! Очаквайте подробности!

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари