сряда, 14 ноември 2018, 9:30 ч.

Само в Bnews

Семейната фирма на Султанка Петрова дължи на хазната стотици хиляди левове! (ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

Семейната фирма на Султанка Петрова дължи на хазната стотици хиляди левове! (ДОКУМЕНТ)

От документ публикуван на официалния сайт на МВР става, ясно, че семейната фирма на Султанка Петрова "Дефанс Секюрити- ЕООД" дължи 890 хиляди лева за невнесени данъци и осигуровки.

Семейната фирма на Султанка Петрова дължи на хазната стотици хиляди левове!

Това става ясно от документ публикуван на официалния сайт на МВР.Предложената от вицепремиера Красимир Каракачанов за зам.министър на труда  и социалната политика стана печално известна, че по неведоми пътища друга  фирма свързана със семейството ѝ започна да охранява парламента.Интересна подробност е, че по закон народното събрание се охранява от НСО, но протежето на Каракачанов, в качеството ѝ на депутат е успяло да уреди тлъстия договор за охрана.

Именно там в народното събрание бе открит мъртъв охранителя Даниел Тасев, който бе служител във фирмата Дефанс Консулт, чийто управител преди това е била именно Султанка Петрова. През лятото предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" проведе журналистическо разследване, от което станаха ясни интересни похвати от семейните фирми на Петрова.

Първоначално охранителната дейност е извършвана от фирмата "Дефанс Секюрити- ЕООД", която е собственост на съпруга на Султанка Петрова, през  2016 г. щафетата се прехвърля на фирмата "Дефанс Консулт- ЕООД", която се управлява от бащата на внуците на заместник министъра Султанка Петрова. Още тогава журналистите Николай Бареков и Димитър Байрактаров  обърнаха внимание, че Султанка Петрова е пропуснала да декларира конфликт на интереси, както и, че между двете фирми има странни взаимоотношения.

От документ публикуван на официалния сайт на МВР става, ясно, че семейната фирма на Султанка Петрова "Дефанс Секюрити- ЕООД" дължи 890 хиляди лева за невнесени данъци и осигуровки. Дължимата сума се вижда на втората страница на документа три реда преди нейното завършване. Поради тази причина МВР е започнало и процедура по отнемане на лиценза за извършване на  охранителна дейност от фирмата. След смърта на охранителя Даниел Тасев Султанка Петрова е неоткриваема от медиите и напрактика се крие от неудобните въпроси.

Чист политически цинизъм е и факта, че същата се занимава със социалната политика, а в същото време семейната ѝ фирма дължи стотици хиляди левове на  хазната, от които е зависел живота на тежко болни деца. Още по-интересно е поведението, че същата успешно е защитавана от своя партиен лидер Красимир Каракачанов и съпартиеца и евродепутат Ангел Джамбазки.


Сега всички тези лица са се изпокрили и очакват бурята да отмине, но за сметка на това като властимащи не се свенят да увеличават данъците на коректните бълагрски данъкоплатци. Така де, някой трябва да плати все пак невнесените данъци от семейната фирма на Султанка Петрова!
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Доктор Фройд - 11:16, 14 ноем.

    Леля Сула прави страшни свирки !!! Когато беше по-млада , ставаше много и за мандръсане ..Мандръсаше я който трябва .....

Напиши коментар

Коментари