сряда, 14 ноември 2018, 11:40 ч.

Ексклузивно в Bnews

Регистрирал ли е депутата Касабов джипа си "Хамър Н2" като баничарка

BNews.bg

Регистрирал ли е депутата Касабов джипа си "Хамър Н2" като баничарка

Все пак експертите успокояват, че депутата е можело и въобще да не плаща данък, ако го е регистриал като собственост на лице с увреждания ( инвалид ).

Регистрирал ли е депутата Касабов джипа си "Хамър Н2" като баничарка, за да плаща 7 лева данък?- снимка През 2016 г. в качеството си на депутат, дясната ръка на Валери Симеонов се сдобива с луксозен джип "Хамър-Н2".

В декларацията си за публичност на имуществото Касабов декларира, че е закупил возилото си за скромните 30 хиляд  лева https://register.caciaf.bg/2017/5FA07BBD-5A31-4DFD-89D2-4A97F91E1BD486609.xml със средства спестени от депутатската му заплата.През лятото на 2018 г. Касабов обявява джипа си за продажба, но обърнете внимание, вече на цена от 88900 лева.

Според експерти това е един от начините за изпиране на нерегламентирани доходи.Оказва се, че остарялото возило на депутата за две години е повишило почти три пъти стойността си, но в обявата е отбелязана и една много интересна екстра на луксозния джип, неговия годишен данък е от "баснословните" 7 ( седем ) лева! Според експерти по местни данъци и такси това може да стане само ако джипа е регистриран като товарно МПС - тип баничарка.

Все пак експертите успокояват, че депутата е можело и въобще да не плаща данък, ако го е регистриал като собственост на лице с увреждания ( инвалид ). Експертите обясняват, че за такъв джип обикновено данъкът е на стойност 500-600 лева и, че за такава екстра или трябва да притежаваш власт или сериозно да стимулираш лицето, което извършва регистрацията, тоест да се извърши корупция. Възползвал ли се е Касабов от депутатската си власт и извършил ли е корупционни действия, за да понижи данъкът на джипа си до 7 лева е редно да отговорят съответните институции, но ние не вярваме, че това ще се случи!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Байрактаров - 13:59, 14 ноем.

    Ексклузивна новина от юли месец...

Напиши коментар

Коментари