сряда, 14 ноември 2018, 14:00 ч.

Подписано още през 2012

Откриват нов КПП на границата с Румъния

BNews.bg

Откриват нов КПП на границата с Румъния

Това реши Министерският съвет на заседанието си в сряда

Правителството прие решение за откриване на ГКПП-Крушари на границата с Румъния, съобщава БГНЕС. Тази стъпка е в изпълнение на подписаното през 2012 г. междуправителствено споразумение със северната ни съседка за откриване на две нови ГКПП-та - Кайнарджа-Липница и Крушари-Добромир. Първият беше открит през септември миналата година.

В хода на разменените ноти са регламентирани и редица детайли - работно време на двата гранични пункта от 08.00 до 20.00 часа, ограничение за международен превоз на хора и стоки до лимита на общо тегло 3.5 тона.

Шосейният граничен преход е изграден на румънска територия, като са предвидени съоръжения за гранични проверки както от румънските, така и от българските гранични полицейски органи.

Със създаването на съвместните българо-румънски гранични пунктове се улеснява преминаването на лица и превозни средства през сухопътните пунктове, тъй като граничните проверки се осъществяват съвместно на едно спиране. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари