сряда, 14 ноември 2018, 19:31 ч.

Анализ

В бюджета няма инвестиционна програма, хората са прави да протестират

BNews.bg

В бюджета няма инвестиционна програма, хората са прави да протестират

Снимка: ПИК

В бюджета не виждаме нито инвестиционна програма, нито някакви стимули, катализиращи технологическата модернизация на страната. Хората са справедливи да протестират, защото те искат да видят има ли път, има ли хоризонт пред България. Път има, но той става не с политика на разочарование, не с пасивна политика. Това каза в предаването „Лице в лице” икономистът проф. Димитър Иванов.

„Трябва да направим разлика между това, което се случва в Европа, в световната икономика, в паразите, с които търгуваме, и това, което е нашата собствена икономика, нашите собствени болести на тази икономика. Само вчера прочетох едно изказване на финансовия министър Владислав Горанов, че след 12 години след като се присъединим към еврозоната нашият БВП ще достигне 75% от средния за Европа.

Ако това изказване е вярно, аз бих излязъл още тази вечер на протест, защото едно е да се развиваме устойчиво, плавно и стабилно, но и охлювът също пълзи устойчиво, плавно и стабилно.

Въпросът е в скоростта на икономическия ни растеж, в качеството на този икономически растеж, в необходимостта от една бърза, ефективна, технологичнамодернизация на българската икономика, защото икономиката ни буксува.  Средната класа обеднява, обедняването сред долните слоеве, маргинални слоеве, по-бедни слоеве, продължава с голяма скорост”, каза икономистът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Callin`Mr. Fake - 15:37, 15 ноем.

    Г-н Бареков, призовавам ви в следващото издание на телевизионното cи предаване да се извините на зрителите за фалшивата новина, която им пробутахте, а именно, че по време на речта на Бойко Борисов на форума на ЕНП в Хелзинки публиката започнала да напуска залата, защото не бил осигурен превод. Знаете много добре, че на форумите в рамките на ЕС е осигурен превод, и то на всичките 23 официални езика, които се говорят в съюза! Ако не беше така, такива като вас с оскъден английски език нямаше да имат никакъв шанс нито да кажат, нито да разберат нещо в ЕП. Затова бъдете така доблестен да поправите грешката си от миналата събота, като се извините на зрителите, които подведохте. Bие, който претендирате да сте хем политик, хем журналист, хем борец срещу цензурата и фалшивите новини, не бива да допускате никакво съмнение, че винаги казвате истината, особено когато става дума за толкова лесно проверими неща като горепосоченото!

  • Златарева - 20:07, 14 ноем.

    Една държава е силна, стабилна и прогресираща, когато за нея се грижи знаещ и можещ финансов министър. Това е задължително условие. Премиерът е политическо лице, но негово задължение е да търси, да намери и да назначи такъв министър на финансите . За съжаление почти през цялия преход не сме имали такъв министър. Особено днес. Едно самовлюбено мънкало, научил нещо от самозван финансист, гонен отвсякъде, какъвто бе "малката пица" е далеч от тези изисквания.

Напиши коментар

Коментари