четвъртък, 15 ноември 2018, 18:20 ч.

Общината в Русе

Глобиха оператора на сметището в Русе с 1 500 лв.

BNews.bg

Глобиха оператора на сметището в Русе с 1 500 лв.

Стоилов обаче тълкува, че разрастването на огъня е станало заради лошата работа на пожарникарите.

Общината в Русе наложи глоба в размер на 1 500 лв. на оператора на сметището в Русе, пише БНР.

Причината - операторът е допуснал да възникне пожарът от 3 ноември, като по този начин е бил замърсен въздухът на областния град.

Припомняме, миналата събота, 10 ноември, пожарът стана повод за протести сред русенци за чистотата на въздуха.

Операторът на регионалното депо е фирмата "Берос" ООД. ПредстоиРегионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) също да наложи административна санкция на оператора, като размерът на глобата ще бъде определен на по-късен етап.

Кметът на Русе Пламен Стоилов коментира, че причината за възникналия пожар е самозапалване на сметищния газ.

"По наше мнение, причината за възникналия пожар е самозапалване на сметищния газ. Това не е само констатация на оператора, а и на компетентните органи, а именно Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", заяви градоначалникът.

Стоилов обаче тълкува, че разрастването на огъня е станало заради лошата работа на пожарникарите.

"Има държавни институции, чието задължение е да реагират в такива ситуации. Лично за мен те реагираха супер непрофесионално. Визирам пожарната", допълни той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари