събота, 17 ноември 2018, 13:18 ч.

Само в Bnews

Финансовият експерт Мика Зайкова пред Бареков и Байрактаров: Бюджет 2019 е вреден и неефективен! Над милион и половина българи живеят под прага на бедността!

BNews.bg

Финансовият експерт Мика Зайкова пред Бареков и Байрактаров: Бюджет 2019 е вреден и неефективен! Над милион и половина българи живеят под прага на бедността!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. на живо по телевизия "Евроком", гост финансовият експерт Мика Зайкова, която коментира бюджет 2019 и какво остава за обикновения българин от него.  

Експертът започна с поздрав към майките на деца с увреждания и към тяхната борбеност и сила. Зайкова определи оставката на Валери Симеонов като "половин победа". Според нея, като вицепремиер, Валери Симеонов би трябвало да бъде далеч по - дипломатичен и да мери думите си.

Гостенката бе категорична, че майките на деца с увреждания не се борят за пари, а за отношение. В отговор на това, те получават точно обратното на добро и човешко отношение. 

По втората тема за бюджет 2019, Зайкова определи същия като вреден и неефективен, тъй като по нейните думи се наливат пари в нереформирани схеми. 

По повод повишаването на данъка на МПС, експертът заяви, че никой не е показал един съществен момент, а именно, че чрез тази промяна се нанася жесток удар върху дребния и средния бизнес. Там двойно се повишават данъците на тези, които имат товарни автомобили, с които работят. 

Запитана защо в бюджет 2019 се наблюдават повече приходи, гостенката отговори, че това е така, не защото има инвестиции и от това са произлезли нови технологии, а защото в бюджета се прави машинация. Тя даде за пример "Фонд за сигурност на електроенергийната система" като констатира, че този фонд събира от сметките на обществото, което влиза във фиск, макар че няма нищо общо с бюджета. Всичко останало е от дискреционни мерки - от административно вдигнати заплати и осигуровки, категорична бе Зайкова.

Експертът даде любопитна информация, че преди три години разликата между най - бедните и най - богатите в България е била 6,3 пъти, а към днешната дата тя се е възкачила на почти 9 пъти. Тя твърди, че в България около 5 милиона българи имат месечен доход по - малък от 600 лева, а 1,5 милиона са под прага на бедността. 

 

 

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Съзерцател - 18:55, 17 ноем.

    Боже, прибери си верисиите!

Напиши коментар

Коментари