събота, 17 ноември 2018, 15:20 ч.

Брифинг

Сидеров с ексклузивен коментар за оставката на Валери Симеонов! Какво предлага лидерът на ПП "Атака"?

BNews.bg

Сидеров с ексклузивен коментар за оставката на Валери Симеонов! Какво предлага лидерът на ПП "Атака"?

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров дава извънреден брифинг. Поводът е оставката на вицепремиера Валери Симеонов и лидер на другата патриотична партия в Обединените патриоти НФСБ.

Както става известно, Симеонов подаде оставката си, която е била приета от премиера Бойко Борисов. След гласуване в Народното събрание, лидерът на НФСБ ще се върне като депутат в парламента. Още вчера пред ПИК, той заяви, че няма незаменими хора, а работата му в политиката продължава.

"Аз не виждам промяна. Атака щеше да има повече хора, ако не бях направил повечето компромиси. Щяхме да сме самостоятелни в парламента. Аз предложих да направим обединение за по-добро управление." Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров пред журналисти.

Запитан дали е възможно да има смяна на председателя на парламентарната група, Сидеров заяви, че е възможно, тъй като въпросът е повдиган вече веднъж, но нямало голямо значение според него.

Той допълни, че не са водени разговори кой ще замести Валери Симеонов в Министерския съвет. Ако зависело от Сидеров обаче, той би предложил човек, който не е партиен активист и не е ясна партийна фигура.

„Не е нужно да е от една от трите партии, но не е нужно да е председател, зам.-председател. Това бих предложил, но напоследък моите предложение не се приемат“, заяви Сидеров.

Той дори запита, защо трябва да има вицепремиер от патриотите, като и сега имало достатъчно вицепремиери.

Сидеров отправи и критика към ръководството на ГЕРБ, като заяви, че преди няколко дни по думите на Бойко Борисов, ако излезе Валери Симеонов от управлението, коалицията може да се счупи. „Днес чувам Цветанов да казва, че няма да се счупи, даже ще се заздрави. Кога, кое е вярно? Преди два дни, след два дни, какво се случи в тези два дни, защото не сме се събирали на съвет“, запита Сидеров.

Според Сидеров дали голямата коалиция е стабилна, зависи какви ще бъдат целите на управлението. Той продължава да иска неща, които са важни за хората, а не като поправки в НПК, дреболии, които влизат в парламента и не са толкова важни за хората и да се види как може да забогатее българската нация, без да има наличие на петрол на теротиорията.

Той потвърди, че ще предложи идеята да няма заместник на мястото на Валери Симеонов.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари