неделя, 25 ноември 2018, 19:09 ч.

Ответен удар

ЕКСКЛУЗИВНО! Бареков: Джамбазки влезе като втори в листата на ББЦ за евровота от квотата на Цветан Василев, цената за коалицията с ВМРО я платих аз (ВИДЕО)

BNews.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Бареков: Джамбазки влезе като втори в листата на ББЦ за евровота от квотата на Цветан Василев, цената за коалицията с ВМРО я платих аз (ВИДЕО)

Цената за тази коалиция я платих аз, отесече Бареков и посочи два аргумента в защита на твърдението си.

В коалицията , която сформирахме през 2014 година, аз по милост допуснах ВМРО, защото имаха една голяма мечта – да излъчат представител на европейските избори. Ангел Джамбазки влезе като втори в листата по молба и от личната квота на Цветан Василев и Красимир Каракачанов. Самият Василев квота в ББЦ нямаше, но имаше такава във ВМРО. Това заяви ексклузивно евродепутатът Николай Бареков в студото на предаването „Неделник“, което се излъчва по телевизия „Алфа“

Цената за тази коалиция я платих аз, отесече Бареков и посочи два аргумента в защита на твърдението си. Единият е, че имиджът му е пострадал, след като е направил грешката да вкара такива хора в българския и европейския парламент, а вторият, че всички обвинения , свързани с финанисирането на кампанията, са били насочени единствено към самия него. „Никой тогава не попита Каракачанов фигурира ли в списъка на прокуратурата, който лично един от висшите прокурори в България показваше. От него стана пределно ясно, че лидерът на ВМРО е взимал пари от Цветан Василев и то преди и след изборите“, подчерта евродепутатът.

Бареков припомни и един забравен, но важен факт, а именно, че при встъпването в парламента през юни 2014 година Европейските консерватори и реформисти  (ЕКР)  приеха него светкавично  за член на политическата им група в Европейския парламент, но отложиха молбата на коалиционния му тогава партньор Ангел Джамбазки. „Наложи се да направя какви ли не совалки по посолства, срещнах се с редици политици с цел приемането му в Групата“,  каза още евродепутатът и възмутено подчерта, че днес същият този човек го клевети за това, че едва ли не е "разрушил неговия АЗ и неговата нежна душа".

Поводът за направените от Бареков разкрития е изпратеният от Ангел Джамбазки „патриотичен" донос до членовете на Групата на ЕКР зад гърба му. „Това е същински прецидент – българин клепа българи в Европейския парламент, единият от които му е коалиционен партньор в София, другият – в Брюксел“, коментира евродепутатът и поясни, че доносът, сътворен от г-н Джамбазки, е в две части, пъравата е  посветена на самия него, втората – на Волен Сидеров, а причината е предстоящо гостуване на Волен Сидеров по покана на Бареков в Брюксел.  Евродепутатът уточни, че по време на визитата му ще проведат както конференция с много гости от България и от Европа, така и редица срещи с високопоставени консерватори, на която ще обсъдят една бъдеща коалиция на консервативни партии в България, която да излъчи евродепутати.

След като научава новината, че Бареков и Сидеров гласят голям консервативен блок без негово участие,  в своето безсилие Ангел Джамбазки решава да клепа и клевети партньорите си на национално и европейско ниво. Така Бареков обяснява действията на коалиционния си партньор в Европа. "Въпреки всички усилия и вложени пари от големите партии за налагането му в обществото, той се топи като снежен човек през месец март", заключи обаче евродепутатът.

"Към днешна дата Ангел Джамбазки не принадлежи към никоя партия в Алианса на Консерваторите, той е обявен като независим, защото единственият легитимен член от българска страна е моята партия "Презареди България", в Групата на консерваторите той също представлява само себе си", подчерта още Николай Бареков и допълни, че втортата партия, подала молба за членство в най-голямото обединение на консервативни формации от цял свят, е "Атака".

Ангел Джамбазки никога нямаше да влезе в Европейския паралмент, ако се беше явил на вота от името на ВМРО, категорично заяви Бареков и веднага поясни  на зрителите защо, позовавайки се на конкретни числа - 250 000 гласа имаше на вота през 2014 за ББЦ, той имаше 20 000 гласа преференциален вот, а за един мандат са необходими 130 000 гласа. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Цецо - 19:24, 09 дек.

  Дудук Барек дал кайметата от КТБанк и ДС-Ванче се зализал като сгоден за ДС циганин-албинос от маалата в Русе и иска с осрано медийно патриотарстване да притъпи възмущението от паспортните, контрабандни и рушветни далавери, в които е пряко намесен! Всеки от Обединената Педерастия гледа да се спасява поединично, като МОМЕТО мАнгелина Джамбаз е оставена в ариегарда да пази с пищов "Макаров" в аналния си "кобур" "националните интереси" на българската БКП+ДС+БЗНС-олигархия!

 • 00 - 14:09, 26 ноем.

  Изгубих половин час от ценното си житейско време да изслушам този грачещ глас от фашизоидната клоака. Най-гнусното е, че Дудука сериозно вярва, че в историите, които разказва, има положителни герои.

 • @ Иван - 00:42, 26 ноем. - 13:31, 26 ноем.

  Е да, Иване, нo Бареков заряза народа и партията, която беше основал и се покри в Брюксел, а понастоящем е ортак с един от най-оцапаните индивиди на прехода: Волен Сидеров. С какво всъщност Бареков превъзхожда Джамбазки, като са oт един сорт боклуци? И не, Бареков не стана политик, както не стана и журналист. И двете професии изискват някакъв минимум на характер, етика и принципи, каквито у него напълно липсват. Както впрочем у всички, които станаха обслужващ персонал на библиотекарско-сарайската мафия.

 • глупчооо - 09:15, 26 ноем.

  Имал си бол пари, дал си. А сега как ще влезеш, бе Барек? Разчиташ на ТИМ, нали? И на парите им от Донбас. И на On air.

 • Иван - 00:42, 26 ноем.

  Барков влезе от квотата на Народа. Направи уникална кампания и се срещна със стотици хиляди българи в България без цензура! Не е имало по-качествен и народен политик от него.

 • Иван - 00:41, 26 ноем.

  Барков влезе от квотата на Народа. Направи уникална кампания и се срещна със стотици хиляди българи в България без цензура! Не е имало по-качествен и народен политик от него.

 • Велко - 23:01, 25 ноем.

  А тия от чия квота влезе бе Николайчо? Ти от квотата на Пеевски ли си? Кажи си бе пич, ще ти олекне.

 • Велизар - 22:29, 25 ноем.

  незнайното джудже, педерасче джамбазко

Напиши коментар

Коментари