сряда, 05 декември 2018, 20:00 ч.

Изпитания

Украйна развя ракети над Черно море

BNews.bg

Украйна развя ракети над Черно море

Снимка: Ройтерс

Въоръжените сили на Украйна проведоха успешни изпитания на крилати ракети на брега на Черно море. 

Изпитанията са били на ракетни комплекси С-125 и са извършени във военния полигон в Одеска област, съобщиха от Съвета за национална сигурност и отбрана, цитирани от УНИАН. 

По време на изпитанията са постигнати важни резултати - проведен е успешна проверка на украински крилати ракети и е отработена системата за брегова охрана с помощта на модернизирания ракетен комплекс С-125, обяви секретарят на Съвета Александър Турчинов. 

Целта е била да се провери точността на ракетите, както и на какво разстояние могат да бъдат изстреляни. По думите на Турчинов е поразена цел на разстояние 280 км. 

Проверена е и точността и надеждността на поражение на плавателни средства с ракетни комплекси С-125, допълни той. 

Извършени бяха 8 пуска, при които са унищожени 8 надводни цели. Това е много добър резултат, който доказва, че тези модернизирани комплекси са способни да обезпечат надеждна защита от агресия както от въздуха, така и от морето, и значително ще засилят бреговата охрана на Черноморското и Азовското крайбрежия, подчерта Турчинов.

Изпитанията идват на фона на напрежението между Русия и Украйна след задържането на украински кораби и моряците в тях от руските власти край Керч. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • (ТОЛ)ЦИОНната реСпублика - 18:05, 06 дек.

    Имаме cи поредния ПОРЦИОНнен и ЛОБИстки ПРОВАЛ на МУТРОмилиционеропитекA-бокоТИКВАТА с “ремонтите” в София с Г(р)аф-гейт….. А в същото време МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е на ПОСТОЯННИ туристически екскурзии и “туристически командировки” и няма дори една цялa седмица “присъствие” в НРБ за третия му “мандат” ………. А за следващата година МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е приготвил още и ПОРЦИОНната си “толситема”, чрез която ще събере ОЩЕ над 800 милиона, което ще ОСКЪПИ още ВСИЧКИ стоки и услуги в НРБ!!! В допълнение са и допълнителните данъци за колите, които също ще оскъпят услугите и стоките, без да броим МОНОполно УВЕЛИЧАВАЩИТЕ се цени на бензина от Лукойл и на газа от Газпром. А нито Лукойл, нито ГАзпром плащат някакви данъци в НРБ, а само ИЗНАСЯТ по над 10 миларда всяка година от ОТРИЦАТЕЛНОТО “търговско” салдо с путлеристкият райх!!! За разлика от ПОЛОЖИТЕЛНОТО салдо с ЕС и милардите от ЕВРОфондовете. Oт едната страна ЕС дава над 10 милиарда на НРБ, а от другата страна Лукойл, ВТБ, Газпром и Атомстрой ИЗНАСЯТ над 10 милиарда годишно! Слава Україні!

  • наблюдател - 22:00, 05 дек.

    Всичко, което казват укрите е самата Истина! Верваме, без да мислим!

Напиши коментар

Коментари