четвъртък, 06 декември 2018, 15:20 ч.

Задържана под стража

Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

BNews.bg

Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

Районният съд във Враца е уважил искането на Районна прокуратура и е постановил мярка „задържане под стража“  на Петя Г., обвинена за причиняване на телесна повреда на 5-годишния си син. Жената системно оставяла без надзор и родителски грижи и останалите си деца.

Деянията тя извършила в периода 2012-2013 година. Тогава била привлечена като обвиняема, но избягала. Издирвана е в продължение на няколко години, вкл. и с Европейска заповед за арест. Открита е преди дни в град Петърч, община Костинброд и е задържана.

Според разследването жената и децата й живеели в апартамент в жк. „Сениче“, там тя системно нанасяла удари с пръчка по тялото на 5-годишния си син. По  краката на детето имало некротични участъци, най-вероятно заради измръзване, две от фалангите на пръстите му били ампутирани. Освен побоя над момченцето жената оставяла децата си без надзор и не полагала достатъчно грижи за тях, с което създавала опасност не само за тяхното развитие, но и за живота им.

В момента децата са настанени в приемни семейства в Монтана, казаха за Дарик от отдел „Закрила на детето“. Две от тях – най-малките са вписани и в регистъра за осиновяване, но самите те не желаят да бъдат осиновени и продължават да подържат връзка по между си, благодарение на новите си семейства.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари