четвъртък, 06 декември 2018, 18:20 ч.

Безгранична наглост или глупост?

Мамин Ваньо Тотев се оля! В Пловдив полагат нов асфалт върху стар водопровод! Уникум!

BNews.bg

Мамин Ваньо Тотев се оля! В Пловдив полагат нов асфалт върху стар водопровод! Уникум!

Недоволство назрява на улица "Георги Мамарчев" в центъра на Пловдив, защото се налива асфалт върху изгнили водопроводни тръби. Улицата се намира в карето между булевардите "Княгиня Мария-Луиза", "Марица-юг", "Източен" и улица "Митрополит Панарет". Ремонтите в квартала се извършват по проекта на Община Пловдив с европейски пари.

Улица "Георги Мамарчев" вече е асфалтирана наполовина, но във вторник на обяд в разкопания участък бликна гейзер. Водопроводът е много стар, етернитов, и се ползва повече от половин век. Аварията остави хората без вода. 

"Как е възможно да се прави ремонт, без да се подменят износените тръби", негодуват съкварталците. Заради пробива са стояли на сухо до 22 часа вечерта във вторник и твърдят, че това не се случва за първи път, тъй като амортизираният водопровод неведнъж излиза от строя, пише "Марица".

Притеснени са и живеещите на улиците "Мара Гидик" и "Д-р Селимински", че само ще се смени настилката, без да сложат здрави тръби. В квартала започват да събират подписка до Община Пловдив и ВиК ЕООД с искане за нови подземни комуникации. "За ремонтите се плащат милиони левове, но ако останат старите тръби, утре ще се наложи пак да разкопават асфалта", предупреждават жителите.

Документацията по проекта е подготвена от екипа на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски. Обществените поръчки са на обща стойност 20 млн. лева. Реконструкцията на бул. "Марица-юг" бе изпълнена от фирма "Драгиев и ко" още през септември. Другите две поръчки за ремонтите на над 30 улици в квартала са възложени на фирмите "Пътища Пловдив" и "Агромах". Те са на обща стойност 11 млн. лева без ДДС.

В условията се посочва, че изпълнителите трябва да извършат следните дейности - "реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, благоустрояване и озеленяване, изграждане на детски и спортни площадки в междублоковите пространства". За нито една от улиците не е поставено условие за подмяна на ВиК мрежата.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • A1 - 22:51, 06 дек.

    Да беше само този в Пловдив !В Дупница на една улица заедно с новия водопровод е оставен и стария /50 годишен/, а е положен нов асфалт на отсечка от 1 км. Вече има 3-4 аварии точно на стария и на никой от управляващите не му прави впечатление от къде им тече гуменката.Важното е да се рови и заравя за да има за лапкане . Иначе ,все няма пари.Видно навсякъде УМ няма .

Напиши коментар

Коментари