петък, 07 декември 2018, 12:00 ч.

От последните минути

Прокуратурата поиска постоянен арест на Николай и Евгения Баневи

BNews.bg

Прокуратурата поиска постоянен арест на Николай и Евгения Баневи

Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Николай и Евгения Баневи. Те са обвинени за пране на пари в размер над 1 млрд. лв, обяви вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев. Парите се намирали в офшорни сметки, контролирани от Баневи извън територията на България.

В престъпната група, ръководена от Николай Банев, е участвала и майка му.Тя се е разпореждала и вземала пари от касите на някои от дружествата, активен участник е и в прането на пари. Групата е действала от септември 2005 г. до задържането на лицата тази година.

Николай и Евгения Баневи ще бъдат обвинени още за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на "Полимери" АД, "Елма" АД, Химически завод "Панайот Волов" АД и "Топлофикация Казанлък" АД в общ размер на 84 682 896 лв. Също и за укриване на данъци за 231 052 лв. като управляващи на "Полимери" АД, 1 515 235 лв. като управляващи "Партнърс комерс" ЕООД и 2 623 816 лв като управляващи "Елма" АД.

Баневи ще бъдат обвинени и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Терзийски - 15:38, 07 дек.

    Ляв консерватизъм – нещо като Национал-социализъм.

  • Ристе - 12:32, 07 дек.

    В последната седмица гръмна скандал с българското гражданство на ръководителите на секретното отбранително предприятие СевМаш в доскоро секретния град Северодвинск (Архангелска област). Общо 7 човека заедно с Михаил Будинченко който се явява висша номенклатура в Министерството на отбраната на РФ се оказва, че притежават български паспорти. В България изобщо не се говори по темата, а би трябвало защото да се издадат български паспорти на подобни личности е директен пробив във сигурноста на ЕС и НАТО. Тези хора свободно могат да се придвижват навсякъде в ЕС със своите български паспорти и трябва сериозно да се повдигне въпроса кой, как и на какво основание е одобрил издаването на българското им гражданство.

Напиши коментар

Коментари