петък, 07 декември 2018, 15:00 ч.

След дъжд качулка

МВР тепърва ще проучва как се краде оръжие от "Арсенал"

BNews.bg

МВР тепърва ще проучва как се краде оръжие от "Арсенал"

Снимка: Офф нюз

Прокуратурата започва проверка в завод „Арсенал“ за да се установи дали и как е изнасяно оръжие от там. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов в коментар за акцията със заловено оръжие в Казанлъшко.

"В рамките на тази проверка ще трябва да се изясни дали първо оръжията и частите за тях са изнесени от завода, дали са произведени там и на какъв етап от технологичния процес са изнесени. Така че това е една сложна експертиза, която ще даде отговор дали това оръжие, тъй като то само по себе си не е краен продукт и не е маркирано със съответните маркировки на завода производител и ние трябва по друг начин да разберем къде е произведено". 

Предстои проверка и по публикуваните вчера от депутата от БСП Николай Цонков снимки на разрушен участък от граничното съоръжение с Турция:

"В конкретния случай първо трябва да видим дали снимката е направена в реално време и съответно дали е извършено престъпление, съгласно промените в закона, така че това ще бъде предмет на проверката. Реално изнасянето на филмови материали и снимки от това съоръжение и от начина на охрана на границата, естествено, че тази информация не я придобиват само добронамерени и съвестни граждани. Мерките са, който наруши закона се предприемат действия за доклад, образуване на досъдебно производство и съответно предаване на съд".

Министър Младенов съобщи, че вече е назначена физическа охрана в участъка. Дислоцирани са и термовизьори до приключване на строително-монтажните дейности по възстановяване целостта на оградата, предаде БНР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари