петък, 07 декември 2018, 16:09 ч.

Проучване

70% от българите подкрепят протестите, 50 на 50 са за предсрочни избори и пълен мандат на правителството

BNews.bg

70% от българите подкрепят протестите, 50 на 50 са за предсрочни избори и пълен мандат на правителството

Относително равенство в очакванията за предсрочни избори и за пълен мандат на правителството. Това показва проучване на "Галъп интернешънъл", проведено между 28 и 30 ноември сред 801 души в цялата страна.

Общо 43% от запитаните смятат, че правителството ще остане на власт до края на мандата си през 2021 г.

Други 44% са на противоположния полюс и имат по-скептични очаквания. 29% от тях са на мнение, че правителството ще остане на власт до евроизборите през май догодина, а 15% дават сравнително по-оптимистична прогноза, според която то ще се задържи до местните избори през есента на 2019 г.

Мнозинството от анкетираните - 70%, подкрепя протестите срещу управлението. Половината от тях заявяват, че биха участвали в протест срещу правителството, а 8% вече са го правили. Други 41% обаче не биха се включили в подобни прояви.

Повечето от запитаните (69%) са на мнение, че протестите са спонтанни, а други 19% ги смятат за платени. От своя страна 4% от анкетираните определят протестите като криминални.

По отношение на оценката, която българите поставят на управлението, повечето от тях смятат, че правителството се справя "средно" - 32% споделят това становище. Други 15% му поставят оценка "добре", а едва 4% оценяват управлението му като "много добро". Значително по-високи са негативните оценки - 26% намират управлението за "лошо", а 21% го определят като "много лошо".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари