вторник, 11 декември 2018, 15:44 ч.

БСП разкри

НАХАЛСТВО без граници: Бонусите в министерствата вървят, гражданите - да се оправят сами!

BNews.bg

НАХАЛСТВО без граници: Бонусите в министерствата вървят, гражданите  - да се оправят сами!

От БСП са втрещени от щедрите бонуси в държавната администрация.

118 милиона лева са изплатени на българската администрация, обяви на пресконференция Драгомир Стойнев в партийната централа.

Според него правосъдното ведомство е оценило на по 500 000 лева избягалите затворници от Централния софийски затвор, тъй като Министерство на правосъдието си е раздало около 1.1 милион лева бонуси.

Агенцията по вписвания си подарила 1.2 милиона лева.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) пък раздало над 2 милиона лева бонуси.

Червените са недоволни, че не само не си върши работата, но и администрацията се увеличава. Левицата визира бъдещата Агенция за безопасност по движението.

4.7 милиона лева си раздало и Министерство на финансите.

Припомняме, от 7 декември започна изплащането на изплащането на пенсиите за месец декември, като заедно с пенсиите се изплащат и коледните добавки на пенсионерите. 
По данни на Национални осигурителен институт (НОИ) еднократна допълнителна сума в размер на 40.00 лв. ще бъде изплатена на 1 267 731 пенсионери у нас. 
Това означава, че държавата ще изплати на пенсионерите сума не по-голяма от 51 милиона лева.

Коледни добавки могат да получат не всички пенсионери, а тези, при които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември, е в размер до 348,00 лв. включително.

"Явно пари в държавата има", констатира Стойнев и допълни, че в държавата се награждават тези, които "ни излагат и ни карат да се срамуваме".

По информация на левицата бонусите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) са близо 3 милиона лева.

Около 2 милиона лева е ДМС-то в Министерството на образованието и науката (МОН).

Българските военни са хранени, без да има обществена поръчка за това.

Сагата с храната на военните е от 2015 година, обясниха на брифинга социалистите. 
Парите се дават на военните, а това е в нарушение на закона, обясни Атанас Зафиров от БСП, според когото вина за това носи министърът на отбраната.

Има решение на ВАС , което дава становище на МО как да спази закона. Поръчката трябвало да продължи. Военното ведомство не се съобразило и продължава да храни незаконно военните, разкриват червените.

Кои са тарикатите, които се опитали да откраднат парите за храна на военните, питат от "Позитано" 20, предаде Нюз.бг.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • П.К. - 17:26, 11 дек.

    Вероятно драгомирчо си въобразява, че напатилите от червените лъжи българи одма ще му повярват на лакардиите. Особенно, ако се изказва от името на дуета курнелка и драгомирчо???...

Напиши коментар

Коментари