вторник, 11 декември 2018, 18:00 ч.

Синдикатите алармират

Спешна тристранка за спекулативно вдигане на цените!

BNews.bg

Спешна тристранка за спекулативно вдигане на цените!

От КНСБ настояват да бъде свикан спешно Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) и да бъде приет комплекс от мерки, които да защитят населението от „спекулативно поскъпване на основни стоки в разгара на зимния сезон“.

От синдиката излязоха с нарочна позиция, в която споделят притесненията на бизнеса, че има проблем, който създава напрежение на българския енергиен пазар.

Според синдикалистите повишението на електроенергията може да засегне не само бизнеса, но да доведе и до ръст на цените на хранителни и нехранителни стоки, което ще се отрази пряко върху доходите на българските граждани. Увеличението би засегнало държавни и общински администрации, болници, училища.

Според КНСБ поскъпването на електроенергията ще има негативен ефект и върху заплатите.

Затрудненията на бизнеса имат пряко отражение върху повишението на възнагражденията, което се договаря в момента.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари