вторник, 11 декември 2018, 20:16 ч.

Любчо Нешков

Борисов, мълчанието Ви руши авторитета на България!

BNews.bg

Борисов, мълчанието Ви руши авторитета на България!

Снимка: БГНЕС

Уважаеми г-н премиер,

През последните три дни Вашият заместник систематично руши всичко добро, което сътвори българската държава в отношенията ни с Република Македония през последните 18 месеца. За първи път от 1945 година насам, в Република Македония български политик във Ваше лице, бе повече уважаван дори от местните лидери. И това отношение е напълно заслужено благодарение на Вашата реакция за Никола Груевски, когато в далечната 2015 г. заявихте, че "не искате дори да го виждате!” Лично аз не съм изненадан от поведението на Вашия заместник!

Но, Вие като премиер, заради поведението на Красимир Каракачанов, сте длъжен да отговорите на следните въпроси: Защо е тази омраза към “неосвестените” македонци? Защо този борец “срещу македонизма” пише доноси срещу осъден и лежал 12 години в сръбските /югославски/ затвори. Доказан българин от Македония! Как така същият този “герой” е близък дълги години с уличния убиец на УДБА Любчо Тодорчевски, който под псевдонима "Карла" участва в операциите срещу политическата емиграция в Западна Европа.

Защо след 1990 г. сегашният лидер на ВМРО участва активно в унищожаването на македонските братства и злоупотребява с техните имоти! Защо сръбски дипломати се хвалят в центъра на София, че имат по-точна информация за броя на българските граждани в Македония от властите в Скопие? Г-н Борисов, Възпитан съм да обичам България и Македония. При това не селективно – в зависимост от това, кой е на власт! Български гражданин съм от 1995 г., като преди това заедно с цялото си семейство бяхме под закрилата на ООН. И съм “осъзнат” без да плащам за това! Очевидно, осъзнатите днес, са само онези, които са пълнили сейфовете в центъра на столицата ни!

България спаси Македония на три пъти. През 1992 г. при обявяването на нейната независимост, по време на гръцкото ембарго и по време на бруталната външна намеса завършила с погрома на македонския парламент на 27-ми април. Спомнете си нощта на 27-ми – тя бе връх във вашата искрена загриженост към Македония. Мълчанието никога не е било злато в решаващи исторически моменти. Българо-македонските отношения имат ясна перспектива. Не рушете трасирания път, за който всички в Европа се възхищават.

Всяка буква написана дотук, е истина! /БГНЕС

----------------

Любчо Нешков, Агенция БГНЕС 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари