четвъртък, 13 декември 2018, 13:41 ч.

Нарчно писмо

Полицейският синдикат търси къде са изхарчени 100 млн. лева, иска спешен отговор от Борисов(ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

Полицейският синдикат търси къде са изхарчени 100 млн. лева, иска спешен отговор от Борисов(ДОКУМЕНТ)

Снимка: "Сега"

Ще бъдем изключително благодарни да ни представите в писмен вид в срок до 11:45 ч на 13. 12. 2018 г. вашите разчети за какво са изхарчени 100 млн. лв. от целево отпуснатите за увеличаване единствено и само на доходите на служителите в МВР, назначени към 11.01.2018 г.

Това пише в писмо на най-големия полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР, до ръководството на Дирекция "Планиране и управление на бюджета" в министерството.

Става въпрос за 100-те милиона лева, с които премиерът Бойко Борисов "угаси" (а според някои медии - "купи") продължителните полицейски протести от миналата зима. Това стана след среща с него в Министерския съвет на 11 януари и на старта на българското председателство на Съвета на ЕС. Което не трябваше да бъде "помрачено"от полицейски протести.

От писмото става ясно, че на служителите сега се обещават по 100 лв. награда върху заплатата. Която те искат да коригират... около 4 пъти.

УС на СФСМВР ви уведомява, че не приема предложения размер от 100 (сто) лв. Предлагаме сума от 385 (триста осемдесет и пет) лева", пишат синдикалистите.

Писмото се появява, докато в НДК тече официалната церемония по наградите "Полицай на годината", на която присъстват министър Младен Маринов, главният и зам.-главният прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев, шефът на НСлС Борислав Сарафов и други.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • пенсионер - 10:59, 14 дек.

    Кви ти пет кви сто лева имате наглоста да недоволствате вместо негодуване си заровете главата в боклука.

  • 1 - 16:13, 13 дек.

    другари милиционери,каква справка искате от милиционера,та той е ваш.

Напиши коментар

Коментари