неделя, 30 декември 2018, 12:17 ч.

Само в Bnews

Бареков в Мале: Често в Малдивите крадливите политици в това число президенти и министри прекарват остатъка от живота си по затворите! Тук думи като алкохол, наркотици, морален упадък дори не съществуват в речника на населението!

BNews.bg

Бареков в Мале: Често в Малдивите крадливите политици в това число президенти и министри прекарват остатъка от живота си по затворите! Тук думи като алкохол, наркотици, морален упадък дори не съществуват в речника на населението!

Евродепутатът Николай Бареков сподели в своят Фейсбук профил снимка от Мале, Малдиви, където е бил на тридневно работно посещение през средата на декември като гост на Избирателната комисия. 

Ето какво пише той:

"В средата на декември имах тридневно работно посещение в столицата Мале като гост на Избирателната комисия, Търговската камара и новоизбраното правителство на малката атолна република в центъра на Индийския океан Малдиви. Като посланик на европейските консерватори по света се срещнах с правителството на новоизбрания президент и доскорошен лидер на опозицията господин Ибрахим Солих. Преди два месеца за президентските избори водих в Мале делегация с наблюдатели от консервативни партии от цял свят (от Великобритания до Бутан). Работна среща с най-важния министър на Републиката министъра на туризма Ali Waheed. Мистър Уахед отговаря за 30% от БВП на държавата, а цялото му министерство са намира само на един етаж в правителствения билдинг заедно с още 8 други министерства. На 24 години министър Уахед става най-младият депутат, избиран от народа в местния Меджлис (Парламент). Девет министерства се помещават в една сграда на 12 етажа, а всяко министерство има по 15- 20 чиновници. Има на какво да се научат нашата армия бюрократи от една от най-бързоразвиващите се държави и икономики в Азия. И може би най-консервативната държава в света, в която алкохол, наркотици, морален упадък дори не съществуват като думи в речника на населението. Тайната на малдивския успех, освен уникалната природа, разбира се - коректност, липса на административен терор, обслужване на инвеститорите на едно гише и строг контрол върху държавните харчове. И хората не критикуват само във фб, а от тях гласуват 90% на избори. Често в Малдивите крадливите политици в т.ч. президенти и министри прекарват остатъка от живота си по затворите."

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ЧЕЧ - 16:49, 30 дек.

    МИ ЖИВЕЙ ТАМ БЕ ДУДУК!... И БЕЗ ТВА ГЛЕДАМ СИ ПРИЛИЧАТЕ С ПЕЧКАТА..

Напиши коментар

Коментари