неделя, 06 януари 2019, 13:40 ч.

Анализ

Човек има три най-самотни периода в живота си

BNews.bg

Човек има три най-самотни периода в живота си


Три са най-самотните периоди в живота на всеки човек. До този категоричен извод стигнаха учени от университета в Сан Диего. Те са изследвали 340 души на възраст от 24 до 101 години. Те са разказали за времето, когато са се чувствали много самотни. Тестът е съдържал над 20 въпроса.

Анализът на отговорите показал, че човек се чувства най-самотен между 27-30, 55-60 и след 80 години. Приятелствата и отношенията с други хора не са повлияли на мнението на участниците в изследването, отбелязват учените.

Първата самота настъпва в годините, когато човек търси своя път в живота и се опитва да се реализира професионално. В средата и края на своите 50 години човек изпада в „криза на средната възраст“. Това означава пълно откъсване от родния дом и родителската опека, както и риска от развод/раздяла със семейния партньор.

След 80 години самотата минава под знака на намалелия брой приятели и раздялата с близки хора.

Психологът Майкъл Хорс смята, че депресията оказва силно влияние върху появата на самотата в живота на хората.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари