четвъртък, 10 януари 2019, 14:00 ч.

Електронна платформа

МОН въвежда занимания по интереси в училищата

BNews.bg

МОН въвежда занимания по интереси в училищата

Въвеждат се нови регламенти във връзка със заниманията по интереси и финансирането им в държавните и общинските училища със средства от бюджета, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Промените в наредбите за приобщаващото образование и за финансирането на институциите предвиждат заниманията да се организират според желанието на учениците и със съгласието на родителите, както и според спецификата на дейностите и възможностите на училището.

Изборът на занимания по интереси ще се подпомага от информационна система под формата на електронна платформа за публикуване на търсени и предлагани занимания по интереси. Тя е достъпна на следния адрес: https://class.mon.bg/.

Електронната платформа ще бъде отворена за регистрация на училищата, както и на физически и юридически лица, които предлагат занимания по интереси, до 28 януари 2019 г.

Ако учителите провеждат занимания по интереси в училището, в което са назначени, не трябва да се регистрират като физически лица. В

Въпроси, свързани с електронната платформа, могат да се изпращат на имейл: class_contact@mon.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари