четвъртък, 17 януари 2019, 12:32 ч.

Само в BNews

Димитър Байрактаров: ВМРО няма да изпита никакви скрупули за съсипването на България!

BNews.bg

Димитър Байрактаров: ВМРО няма да изпита никакви скрупули за съсипването на България!


След изнасянето на потресаваща информация от Димитър Байрактаров за бизнес начинанията на вицепремиера Красимир Каракачанов, Би Нюз го потърси за по-подробна информация.

- Г-н Байрактаров, през последните дни изнесохте потресаваща информация за бизнес начинанията на вицепремиера Красимир Каракачанов, какво целите с това?
- Моята работа като журналист е да информирам обществото и то да знае какви политици го управляват. Задължително условие е информацията да е проверена и да е подкрепена с документи. Кажете ми знаеше ли обществото, че Красимир Каракачанов е управлявал цял холдинг заедно с арестувания алкохолен бос Миню Стайков?

- Ние научихме това от Вас. Какво е скандалното тук?
- Не ви ли се струва странен фактът, че Миню Стайков е в ареста, а Каракачанов е вицепремиер? Ще се опитам да обясня по-подробно. Чрез сдружението "ВМРО-Съюз на македонските дружества", Каракачанов и хората около него като Джамбазки, Веселинов, Михов, Кънчев и други са управлявали десетки търговски дружества.

- Какво незаконно има в това?
- На пръв поглед нищо, но когато изследвате съдбата на тези дружества ще разберете, че нещата са много сериозни, тъй като тези дружества са източени, някои от тях са ликвидирани, други са фалирани поради неизплатени задължения към държавата!

- Да не намеквате, че фирмите, които са били собственост на управляваното от Каракачанов сдружение ВМРО, са фалирали, защото дължат пари на държавата?
- Не го намеквам, а го твърдя с уточнението, че не всички фирми са фалирали.

- Дайте пример!
- Много е интересен примерът с охранителната фирма "Фаланга-М" ЕООД. Едноличен собственик на тази фирма е цитираното от мен сдружение ВМРО, което дълго време се е управлявало от Красимир Каракачанов, Джамбазки, Веселинов, Михов и т.н. Тези имена са вицепремиер, евродепутат, депутати в нашето Народно събрание, тоест участват в управлението на ЕС и България. Та какво се случва с тази фирма. През 2009 г. от съдебно решение 125/2009 на Софийски градски съд разбираме, че фирмата е обявена в несъстоятелност поради неплатежоспособност да изплати задължения към държавата за хиляди левове по ревизионен акт № 2000803162/19.09.2008 г.. От приложените по делото документи е установено, че фирмата е разполагала с след повече от десетгодишна търговска дейност с активи на стойност от 69.60 лева. В списъка на длъжниците на НАП, който е официално публикуван, е и фирмата "Пелагония-М". Фирмата както се досещате, е с адрес ул. "Пиротска" № 5, а задълженията към държавата отново са за хиляди левове.

- Каракачанов знае ли е за това?
- Разбира се, че е знае! Нещо повече той е бил по това време и народен представител в 40-то Народно събрание и вероятно се е възползвал от властовите
си позиции. Вижте, ВМРО няма да изпита никакви скрупули за съсипването на България! Според хората с които разговаряхме по време на това журналистическо разследване става въпрос за изключително опасна и добре организирана престъпна група, която е източвала активи още от времето на масовата приватизация по всевъзможни начини, чрез приватизационен фонд, популярна каса, фирми и т.н. Страшното е, че тези хора са във властта и са закриляни от правораздавателните институции. Те са до такава степен нагли, че ако използвам наименованията от времето на Цветанов, спокойно бих ги нарекъл групата на "Най-наглите"!

.- Това което разказвате е плашещо! Не се ли страхувате?

- Да, страшно е! Затова сме създали екип от повече хора, за да се предпазим сътрудничим си и с колеги от чужди медии. Народът ни трябва да научи цялата истина и ние се постарахме да съберем много документи в подкрепа на истината. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Българин - 00:37, 18 ян.

    Помиярите на Тиквата са под чадъра на прокуратурата защото са патерица на властта. И това ще отмине. Дебелакът крадец от вмро ще си получи заслуженото.

Напиши коментар

Коментари