неделя, 20 януари 2019, 10:20 ч.

Сделка

Тръмп готов да отстъпи за "мечтателите" срещу $5,7 млрд. за стената

BNews.bg

Тръмп готов да отстъпи за "мечтателите" срещу $5,7 млрд. за стената

Американският президент Доналд Тръмп предложи сделка по темата имиграция в опит да бъде сложен край на продължаващото вече 29 дни частично спиране на работата на федералната администрация, съобщи Ройтерс.

В реч в Белия дом Тръмп предложи да бъде удължена закрилата на т.нар. "мечтатели" - млади имигранти, пристигнали незаконно в САЩ още като деца, както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила. В замяна той настоява да се изпълни искането му да бъдат отпуснати тази година 5,7 милиарда долара за изграждането на стена по границата с Мексико.

"Днес съм тук, за да намеря изход от задънената улица, да предложа на Конгреса път за преодоляване на парализата на правителството и за уреждане на кризата по южната граница", каза Тръмп.

Малко преди словото на Тръмп, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, нарече в комюнике предложението "неприемливо" и добави, че не вярва то да събере необходимия брой гласове, за да бъде прието.

Заради спора за стената между президента и контролираната от Демократическата партия долна камара на Конгреса, около една четвърт от американските правителствени програми бяха частично спрени, а 800 000 федерални работници бяха пуснати в отпуск или работят без заплащане от 22 декември.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • по-важно - 11:08, 20 ян.

    Получихте ли си новите сметки с калкулираното в тях поскъпване на руския природен газ? Честито на победените! Преди шест години искрата на протестите, приключили с оставката на премиера Борисов, пламна в буквалния смисъл от точно такива поскъпнали сметки за ток. Само че обектът на гнева бяха електроразпределителните дружества, нито едно от които не е руско. Докато скокът в цената за отоплението, свързан с поскъпналия руски газ, е изцяло свързан с монопола и българската зависимост от него, срещу която властта не прави нищо.

  • “Икономиката, глупако!” (Бил Клинтън) - 10:50, 20 ян.

    Защо Китай не гледа на раззия дори кат младши партньор: h t t p : / / rusrand. ru /forecast /pu - i - si-pochuvstvuyte -raznicu

Напиши коментар

Коментари