неделя, 20 януари 2019, 12:17 ч.

Нямали друг избор

Нови милиони, за да се маскира резила с Тотевата Кула

BNews.bg

Нови милиони, за да се маскира резила с Тотевата Кула

Работници с метли избутват дъждовна вода и полагат асфалт на бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив в неделния ден. С газови горелки  спояват нарушената хидроизолация около стълбовете, които бяха премахнати заради 30-метровата вавилонска кула, а сега са монтирани отново. В офанзивата дори се използват подочистачки за баня, за да бъде обрана водата от дъжда.

"Нямаме друг избор. В 5 часа в понеделник движението трябва да тръгне отново", категоричен е техническият ръководител Георги Врановски. Цели 25 дни възловото трасе на Пловдив беше затворено заради сцената-кула, от която се откри европейската столица на културата. Последните останки от нея бяха вдигнати на 17-и януари. Пораженията от гигантското съоръжение се премахват, за да стане булевардът годен за ползване.

С лопати разстилат горещия асфалт по бул. "Цар Борис Трети". "Това е допълнителен разход, направо си е чист ремонт", коментират работници с лопати, докато разстилат горещия асфалт. 25 души са струпани на обекта, а десетина машини сноват между тях непрекъснато.

Съботният ден е бил благодатен за работа, но неделният дъжд създаде допълнителни главоболия на строителите. "Изрязахме старата настилка и на нейно място полагаме нова. До неделя вечерта всичко ще е готово", уверява Врановски.

В продължение на 100 метра се ремонтирани двете платна в участъка от ул. "Гурко" до развръзката с бул. "Мария Луиза". Свалените светофарни уредби заради кулата са върнати на мястото си, както и шестте стълба. Средната разделителна ивица е почти изградена наново, след като предишната е била изкъртена. Поставят се и бордюри. "Ако знаете какво заварихме след кулата - сметище. Средната ивица беше зарината в боклуци, метални ленти, парчета от палети. Наложи се ние, като второ качество хора, първо да чистим, а след това да ремонтираме", разказаха строителите. По думите на техническия ръководител поставянето на металната ограда между двете платна ще остане за по-нататък. Маркировката също ще се отложи, ако времето не позволява това да стане до края на неделния ден.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Жална ни майка с подобни управители - 18:09, 20 ян.

    Преди да свалят кулата трябваше да окачат на върха му кмета. Да се вее там 2-3 часа за да види светът културтрегерът на България.

  • Няма ли съд за дерибея - 16:59, 20 ян.

    Пишман кмета на Пловдив трябва да бъде съден за безстопанственост и нанасяне на материални щети на този иначе хубав град. Вижте как се организира подобна проява в Италия - наистина културно, а не като нашата пошла постановка.

  • Дичо - 16:03, 20 ян.

    Куче влачи, диря няма!

Напиши коментар

Коментари