понеделник, 21 януари 2019, 9:59 ч.

Ексклузивно в BNews

Над 1500 души остават на улицата след затваряне на фабрики в Ихтиман и Мусачево!

BNews.bg

Над 1500 души остават на улицата след затваряне на фабрики в Ихтиман и Мусачево!


Над 1500 души остават на улицата след затваряне на фабрики в Ихтиман и Мусачево! Тази ужасна новина споделиха потърпевши наши читатели от Ихтиман. Крупният инвеститор, който откри шивашки фабрики в Ихтиман, Мусачево и Благоевград, внезапно е затворил първите две.

Над 1500 души са на улицата посред зима и не знаят какво да правят, тъй като голям част от тях дължат кредити и се грижат за семейства и деца. Хората питат това ли е стабилното управление на ГЕРБ и Патриоти и се чудят защо медиите мълчат и не обелват дума по въпроса.

Изтеглянето на крупни инвеститори от държавата ни започна още в края на 2017 г. и продължи през цялата 2018 г., като през същата стойността на привлечените чужди инвестиции е катастрофално ниска.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • noрмално - 09:18, 22 ян.

    Стандарта в България се вдигна и след като миималната заплата се вдига непрекъснато на повечето чужди фирми вече е неизгодно да плащат за работници тук. Да не забравяме и високите задъльителни осигуровки, което си е чист данък. Има и ДДС 20%, за разлика от Румъния, където ДДС е 9%. А за заплатите - на морето украинчетата работят за по 200 евра! Виетнамците за 100 долара. Как да плащаш по 560 лева? Много неща ще се затворят. Защото единствените които имат интерес да пазят работните места са общините. Но вместо да разработват местни фирми, те гледат да лапнат комисионни.

Напиши коментар

Коментари