понеделник, 21 януари 2019, 13:51 ч.

Окончателно

Съдът отмени запори на имущество на Арабаджиеви

BNews.bg

Съдът отмени запори на имущество на Арабаджиеви

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Арабаджиеви 21.01.2019 11:00 442 0 Снимка: Личен архив inShare    Пловдивският административен съд отмени наложените от НАП възбрани върху имоти на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки, предава plovdiv-press.bg. Решението е окончателно.

Основният аргумент на съда е, че данъчните са търсили от фирма на Арабаджиев 606 600 лв ДДС, а са забранили да се разпорежда с имоти за над 16 млн. лв. 

 Фирмата, чиито имоти и сметки са запорирани, е „Виктория Груп Корпорейшън“ ЕАД, която се помещава в пловдивския хотел „Марица“. По документи, Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик, но е всеизвестно, че компанията е негова. Припомняме, че в края на септември 2018 г.. Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обвинени задочно за данъчни престъпления и пране на пари, а синът им Вълчо – задържан. Веднага след това НАП – Пловдив започна ревизия на фирмата за периода 1 декември 2012 - 31 август 2018 г. и от проверката стана ясно, че публичните задължения на "Виктория Груп Корпорейшън" са в размер на 606 600 лв. главница и лихва от 39 398 лв., изчислени към 16 октомври 2018 г.

По тази причина от НАП поискаха налагане на предварителни обезпечителни мерки и на 29 октомври 2018-а публичен изпълнител издаде постановлението за налагането на възбраните и запорите, чиято стойност е 16 116 304,98 лв. Данните на възбранените имоти са заличени в съдебното решение, но е ясно, че сред тях има и хотели на Арабаджиеви. От "Виктория Груп Корпорейшън" възразили до НАП, че наложените обезпечения са прекомерни, и предложили други имоти за възбрана – основно магазини. Реакция от страна на данъчните не последвала и така се стигнало до делото в Административния съд в Пловдив. Така, със свое решение от 14 януари т. г., съдът отменя постановлението на НАП с мотива, че е налице "свръхобезпечение", което "сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице".  Въпреки окончателното решение на съда, данъчните запазват правото си да налагат нови възбрани и запори, но този път ще бъдат длъжни да спазят принципа на съразмерност.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Наблюдател - 15:18, 21 ян.

    Обвинявам за нещо което не се води на негово име. Започнахте да ми харесвате аз по умях това започва дами прилича на държавен рекет към богатите. На предните избори пак пострадаха някой бизнесмени голямо дрънкане беше. Господа ни им плащайте те си отиват.

Напиши коментар

Коментари