понеделник, 21 януари 2019, 19:45 ч.

Наказаните са стотици

Масови проверки за неправилно паркирани коли в София

BNews.bg

Масови проверки за неправилно паркирани коли в София

530 констативни протокола за неправилно паркиране върху тротоари и зелени площи са били съставени през изминалата седмица, съобщиха пред bTV Radio от Столичния инспекторат.

Актовете са 59, а фишовете за глоба на място – 122. Само за двата дни на уикенда са съставени 197 протокола, 9 акта и 5 фиша. Същевременно днес е пристигнал нов сигнал за фалшив фиш, за което от Столичния инспекторат призоваха незабавно да се обръщаме към тях или към полицията.

Паркиране върху тротоарите е най-често срещаното нарушение. „Много често получаваме сигнали за неправилно паркирани автомобили върху тротоари. Когато колите възпрепятстват свободното преминаване на пешеходците, гражданите трябва да се обръщат към Общинска полиция, която има правомощията да разпорежда принудителното вдигане на тези автомобили.“, посъветва в ефира на bTV Radio Полина Асенова – началник сектор „Контрол по паркирането“ към Столичен инспекторат.

По-малко са случаите на паркиране върху детски площадки, тъй като през последните години Столичният инспекторат е преградил с кашпи входовете към над 90 от тях и това прави невъзможно навлизането на автомобили.

Инспекторите никога не искат пари на ръка!

И днес от кв. „Младост” е постъпил сигнал за фалшив фиш, поставен върху предното стъкло на автомобил. „Столичният инспекторат никога не слага фишове на предното стъкло. Там се поставя констативен протокол, с който се указва в кой офис на службата водачът трябва да се яви, за да му бъде съставен фиш или акт. За налагане на глоба с фиш нарушителят задължително трябва да присъства.“, уточни Асенова.

Всички санкции се плащат единствено по банков път – инспекторите не взимат пари на ръка. Мнимите фишове също така изобилстват от печатни и езикови грешки. За установени от гражданите фалшиви фишове могат да се подават сигнали в полицията или до Столичния инспекторат на телефон 029875555 или на електронна поща inspectorat@inspectorat-so.org.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари