сряда, 23 януари 2019, 16:21 ч.

Стряскаща статистика

УНИЦЕФ със специална анимация за насилието в училище

BNews.bg

УНИЦЕФ със специална анимация за насилието в училище

Снимка: УНИЦЕФ

УНИЦЕФ разработи специална анимация, за да повиши вниманието към насилието в училище.  Видеото показва различните форми на насилие – физическо, психическо, сексуално, кибернасилие и тормоз.

Детският фонд на обединените нации оповести и стряскаща статистика за онлайн тормоза.

Той нараства значително през последните години, а част от случаите се зараждат именно между съученици в училище. Случаите на тормоз в интернет през 2016 г. са 38% от общия брой на случаите на насилие, което е огромен скок от 25% в сравнение с 2010 г., предаде БТВ.

Видеото е част от кампанията „Заедно срещу насилието в училище“. УНИЦЕФ напомня, че всяка от формите оставя своите белези върху детето – вреди на физическото и психичното му здраве и развитие, на способността му да учи и да изгражда отношения с други хора, да бъде пълноценен възрастен и родител.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари