петък, 25 януари 2019, 11:41 ч.

Проучване на Ройтерс

Търговската война между САЩ и Китай води световната икономика до рязък спад

BNews.bg

Търговската война между САЩ и Китай води световната икономика до рязък спад

В ход е синхронизирано забавяне на световната икономика и всяко едно ескалиране на търговската война между САЩ и Китай ще предизвика по-рязък спад, сочат резултати от проучване на агенция Ройтерс, проведено сред стотици икономисти от целия ​​свят.

Това представлява съществена промяна в нагласите от преди само една година, когато икономистите бяха оптимисти относно очакванията им за значителен глобален подем. Но ескалирането на търговското напрежение (главно между САЩ и Китай) и затягането на финансовите условия (политиката на Фед на повишаване на лихвите) навредиха на бизнес активността при повечето икономики и доведоха през миналата година до най-слабия растеж на Китай от последните 28 години.

Изследванията на Ройтерс през последните две години многократно изтъкваха търговския протекционизъм като един от най-големите рискове за световната икономика.

В последното проучване сред повече от 500 икономисти от цял свят, проведено от Ройтерс по-рано този месец, растежът през тази година беше намален за 33 от 46-те икономики, за които анкетираните бяха помолени да дадат прогнози, запазвайки непроменени техните оценки за 10 икономики, а едва за три по-малки икономики прогнозите бяха слабо подобрени. Перспективите за инфлацията през тази година също бяха намалени за повечето икономики.

Над половината от близо 270 икономисти, които отговориха на допълнителен въпрос на Ройтерс, пък заявиха, че по-нататъшната ескалация на търговската война в САЩ и Китай вероятно ще предизвика дори още по-рязък спад на световната икономика през 2019-а година.

Тези опасения съвпадат с нарастващото чувство на безпокойство сред пазарните експерти, анкетирани от Ройтерс, които последователно понижават през последните месеци прогнозите си за различните цени на финансовите активи - от фондовите индекси до доходността на облигациите и цените на петрола.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • НЕлегалтимностть - 13:33, 25 ян.

    За КАКВА “легитимность” говори путлеристката сука захарова?!!? Та нали нейният гасударь – альфа-сАбаката Путлер е ТОТАЛно НЕлегетимен според руската Конституция и според руските закони?!?!?! Извърши НЕлегетимни военни действия и окупация срещу “братските” украински и грузински народи! Подготви преврат срещу легитимният арменски президент , още докато беше начальник на КГБ, преди 20 години. Назначи хибридни бандитски режими в Унгария, НРБ,Македония. Намесва се в легитимните избори в Англия,САЩ,Франция,Германия,Италия,Каталуния,….ит.н.. В момента помага на “братските” НЕлегитимни диктатори в ислямистки (т)ИРАН, Турция и Сирия, да не споменаваме и за Египет, Судан,ЦАР, Либия,Куба, Венесуела и ИДИЛ ,талибаните и т.н…..и .т.н. САЩ би трябвало да се намесват в Венесуела. След като чавес монтира над 100 000 кубински ПАРАЗИТА от кастровските “съветници” в внесуелската армия, венесуелските “служби”, в цялата венесуелска администрация. Същото беше и положението в колонията НРБ, преди 1989г., И тук , формално, уж нямаше разположени съветски войски ,както в Чехия и ГДР, но във всеки завод и във всяко министерство, във всяко управление на ДС и милицията, имаше ОГРОМНО количество слухтящи НАДЗИРАТЕЛИ от КГБ и политкомисари от КПСС, които бяха “командировани” от “братският” СССР ,и от “вождь” сталин! Ето такъв беше “ограниченият” “суверенитет” на НРБ – навсякъде беше натъпкано със съветски “съветници” , на “бюджетна издръжка” в НРБ! И ,сега, същото е положението и във Венесуела,където “съветниците” са кубински , а в добавка към тях са назначени и личните “съветници” и на Путлер! П.П. А колкото до влиянието на САЩ и Запада, нека путлеристката шлюха-захарова погледне КЪДЕ мигрират собствените им руски крепостни ,които предпочитат да заминат към “омразният” Запад , и към САЩ, а не към “традиционните” “братски” ТИРАНи и диктатори! И да ,наистина трябва да се сочи бандитският режим във Венесуела, за да показва на “левите” и “десните” ПОПУЛИСТИ в Европа и САЩ, до къде може да се стигне ,когато инфантилните им “вождове”,като – МАдуро,чавес,Льо Пен, Фараж, Тръмп, Орбан,Качински и бокоТИКВАТА се докопат до властта! И нека тогава всеки ИЗБИРА ,дали иска да живее като в “соросоидският” Запад, или иска да живее под диктаторска ХУНТА на ТИРАНи,като – Путлер,Ердоган,Мадуро,Орбан, и бокоТИКВАТА. Само да припомня ,че преди месец “арийският” ХУНгарец Орбан вече въведе ,официално, ангарията в неговият ХУНгарски рай(Х)! Същото е е и в милЮционерският бандитусстан НРБ, където вече дори и не изброяваме всичките ежеСЕКУНДНИ ПОРЦИИ и далавери на неговият МУТРОмилЮционерски “колега” – бокоТИКВАТА! Нека всеки преценява, когато отива да гласува пред урните! Дали ще ПРЕДПОЧЕТЕ Западната “неЛЕГИТИМНОСТ” , или ще гласува пак за “легитимните” КРАСНОкожи путлеристи и ба(л)кянтуристи в НРБ!

  • USA - 13:10, 25 ян.

    Гледах неотдавна репортаж ,как венецуелците живеещи по границата с Колумбия ,пазаруват там сапун,тоалетна хартия и какво ли не.Колко познато с нашата “комунистическа” история.А само преди другият превратаджия Чавес да ги съсипе ,идваха в Америка и изкупуваха най големите джипове и пикапи.Бензина им струваше няколко цента за литър.Някак си има разлика,нали.Наистина на комунетата-марионетки на рySSия им трябват само 20 години и могат да съсипят и най-проспериращата държава!

Напиши коментар

Коментари