понеделник, 28 януари 2019, 15:27 ч.

Само в Bnews

Бареков за казуса "Йончева": Абсолютно неразбираемо от морална и юридическа гледна точка журналист да прави офшорки, за да си купи техника и да си отпуска сам заплатата от 12 500 лева!

BNews.bg

Бареков за казуса "Йончева": Абсолютно неразбираемо от морална и юридическа гледна точка журналист да прави офшорки, за да си купи техника и да си отпуска сам заплатата от 12 500 лева!

БиНюз попадна на любопитен коментар на евродепутатът Николай Бареков по казуса "Йончева". 

Ето какво написа той в личния си Фейсбук профил:

"Ето възможен изход от казуса “Елена Йончева”, който би удовлетворил и прокуратурата и КТБ и БСП и самата Елена. След като тя твърди, че е получила от КТБ финансиране от 700 000 лева за закупуване на техника в нейната офшорка, нека бъде така разумна и да възстанови техниката (или сумата за нея). Друг е въпросът дали тази техника е подарък за Елена Йончева и защо не е била ипотекирана някъде срещу отпуснатите пари. Размерът на самата сума също буди подозрение, защото на един журналист му трябват камера 1бр., 2 броя батерии за нея, сателитен телефон и монтажен лаптоп. Всичко това заедно със софтуера би струвало макс 50 хиляди лева. Къде тогава са се дянали останалите 650 хиляди лева от КТБ? Самата Йончева днес е потвърдила по телевизията, че техниката е налична и би трябвало незабавно да се оцени. Като изпълнителен директор на Нюз 7 през 2012 година закупих телевизионна техника от CNN, включително камери - роботи, за 5 милиона лева. Теглихме кредит от банката и ипотекирахме в замяна цялата налична техника. Тогава юрист там беше същия Божидар Миладинов, който е правил схемите с офшорката на Елена Йончева. След фалита на КТБ синдиците прибраха цялото обезпечение от Нюз 7 и го пуснаха на части на търг. Така с моя подпис бяха спасени милионите от патримониума на КТБ и фалиралата телевизия и никой не беше ощетен. Като мениджър бях длъжен да пазя и стопанисвам грижливо повереното ми имущество от Борда на компанията, която представлявах заедно с втория изпълнителен директор по финансовите въпроси. Друг е въпросът, че е абсолютно неразбираемо от морална и юридическа гледна точка журналист (при това с претенции за разследващ) да прави офшорки, за да си купи техника и да си отпуска сам заплатата от 12 500 лв при положение, че Нюз 7 и Тв 7 разполагаха с най-добрите камери и компютри за монтаж в света по това време. При положение, че никога не е била журналист на договор в Тв 7 или Нюз 7 - Елена щеше да получи всичко необходимо от мен само срещу един договор за временно ползване като външен продуцент. Но тя нямаше и такъв договор с нас. Наистина не мога да намеря логика в нейните действия по това време."

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • -<>- - 14:08, 29 ян.

    Да, но така и не разбрахме КАК ce финансираше скъпия му пътуващ цирк, наречен ББЦ, както и петмилионната му къща. Помним и че циркът свърши, когато свършиха на Цветан Василав деньгите. Не е ясно и КОЙ сега финансира новите политически напъни на пловдивското кречетало, вероятно същият, който издържа новия му ортак Болен Сидеров. Гнусна работа. Разбира се, че и на многострадалната Геновева от БСП не и е чист косъма. Нали се водеше някаква на станишката, което предполага бъркане в кацата с мед колкото може по-дълбоко и без срам, че електората ти мизерства. Най ги мразим такива "безпартийни", които си въобразяват, че като ходят по студиата облечени все с едно и също якенце, някой им вярва, че не крадат като останалите червени боклуци.

  • Бареков - 23:23, 28 ян.

    А аз, си седях на топло и дори не съм си мислил да ходя в Сирия, където се стреляше на месо. Та нали бях директор. Защо да рискувам. Така или иначе заплатата ми беше толкова голяма, че въобще не съм си мислил за Сирия.

  • а ти - 21:18, 28 ян.

    Приятелю, а какво стана с "оная къща" за няколко милиона, която закупиха твоите сътруднички на по 20 и малко годинки? Те , какво, от закуските ли спестиха и що не кажеш ти нищо ли общо не си имал с парите на Василев? Онова обикаляне из страната от джоба си ли го плати?

Напиши коментар

Коментари