четвъртък, 31 януари 2019, 11:31 ч.

Няма лоша реклама

Въпреки скандалите потребителите и приходите на Фейсбук се увеличават

BNews.bg

Въпреки скандалите потребителите и приходите на Фейсбук се увеличават

Снимка: БТА

Потребителите на фейсбук се увеличават въпреки скандала с "Кеймбридж Аналитика" за мащабна злоупотреба с лична информация.

През 2008 година броят на влизалите поне веднъж в социалната мрежа потребители се е увеличил с 9% и е достигнал 2,32 милиарда души, съобщиха от Фейсбук.

Неоправдани се оказаха и прогнозите, че скандалът ще доведе до отлив на рекламодатели. Тъкмо напротив - приходите от реклама са се увеличили с цели 30 процента.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че компанията "е променила из основи начина си на управление и се е фокусирала върху най-големите проблеми".

Акциите на компанията загубиха една-трета от стойността си от юли 2018 досега, но скочиха с 9% часове след отчета за годишните приходи.

Печалбата на Фейсбук за 2018-а е 22,1 милиарда долара - с 39% повече от 2017-а.

Най-висок е ръстът на потребителите в Индия, Индонезия и Филипините, а в САЩ и Канада броят им се запазва на старите нива.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари