петък, 01 февруари 2019, 13:30 ч.

Право на отговор

Фирмата, ремонтирала Ларгото, изпълнила обекта в срок и чака още пари за ремонта

BNews.bg

Фирмата, ремонтирала Ларгото, изпълнила обекта в срок и чака още пари за ремонта

Снимка: БТВ

Според управителя на фирмата "Пътища и мостове ЕООД" инженер Росен Колелиев, която е изпълнила проекта за Ларгото, фирмата е получила документ, че проектът е изпълнен и не се дължат неустойки. 
На по-късен Министерството на културата съди фирмата за неустойка в размер на повече от 700 000 лв. Инж. Колелиев няма обяснение за това противоречие.

Това стана ясно от думите на Колелиев пред БНР.

"Този обект имаше поне 33 начина да не стане и един единствен начин да стане въпреки многото проблеми. Ние се гордеем с това, че го свършихме", каза Колелиев.

Той уточни, че първото писмо, което е пуснал до Министерството (на културата - б.р.), е на 40-ия ден след започването на обекта. Искал е то да бъде предизвестие за прекратяване на договора заради системно неизпълнение на ангажименти от страна на възложителя.

"Това е уникален обект, в техническата фаза ни е предаден, в който всеки детайл, всеки материал трябва първо да бъде минат през авторите на проекта, одобрен от инвеститорски контрол и след това да започнем да го монтираме или да си поръчаме материали", каза изпълнителят на проекта.

По думите му до 40-ия ден не е имало подобно изпълнение от тяхна страна. "Мога да покажа документа, в който чак на 11 септември получавам от Ангел Ангелов заповед, в която е назначил инвеститорски контрол. Разберете ли на четвъртия месец това какво значи, при положение че има 200 дена за завършване на обекта".

Припомняме, по думите на министър Боил Банев именно Ангелов е бил човекът, който го е изнудвал.

"Ние нямаме нужда от такова фалшифициране на документи! Нашият срок е 20 януари. Ние имаме 45 акта за спиране и 59 дена срок. Ако там се твърди, че 33 дена са фалшиви, останалите 26 дена също ни покриват срока. Не виждам смисъл такова нещо да се прави. Трябва да се потърси каква е идеята! За да направиш нещо, трябва да имаш идея".

От фирмата твърдят, че не са им изплатени и около 400 000 лв. за извършване на дейности, които не са свързани с проекта.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари