понеделник, 04 февруари 2019, 16:35 ч.

Стъкмистика

Червен Кольо си разигра коня и нагласи процентите по мераците на БСП

BNews.bg

Червен Кольо си разигра коня и нагласи процентите по мераците на БСП

БСП е застигнала ГЕРБ и към момента в градовете двете партии са с напълно изравнен електорален потенциал ( 25,5% към 25,8%).  Това твърди в последното си изследване на "Медиана" на социолога Кольо Колев. 

Червената партия му дава пълна свобода и трибуна, за да получи властта и да упрявлава държавата. 

Преданият й социолог разби всички досегашни проучвания и на останалите си колеги, където навсякъде ГЕРБ води пред БСП, макар и с процент-два преднина.

Червен Кольо обаче добре е поиграл явно с числата, за да постигне процент преднина за партията, на която е верен -  БСП.

Според Колев, проучването му е представително за жителите на градовете в страната, анкетирани са 810 души, в двустепенна извадка, в периода 26 януари - 1 февруари, и дори скандалът с Банов не бил повлиял на мнението на анкетираните.

Не бива и да се пропуска моментът, че проучването не касае евроизборите, които са най-скорошните, които предстоят в страната ни, след което следват местните, а на този етап не се коментира за парламентарни. Въпреки това именно парламентарните избори са обект на дълбокоизследователската дейност на Червен Кольо.

Кое време обхваща проучването: 

- речта на Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в София;

- обвиненията към Елена Йончева за пране на пари; 

- конгреса на БСП;

- речта на президента Румен Радев по повод втората му годишнина като президент;

- Изследването не отчита влиянието на обвиненията срещу Боил Банов

Данни за електоралните нагласи за евровота няма, резултатите са от въпрос за парламентарните избори сред градското население, въз основа, на която от "Медиана", собственост на социолога Кольо Колев, предлагат и прогнозни проценти.

Според социолога Кольо Колев в градовете данните показват, че ГЕРБ и БСП са с изравнени позиции. Според него към момента на национално ниво на парламентарни избори за БСП биха гласували 24, 8 на сто, а ГЕРБ - 23,6%.

"Към момента, може да се очаква относително висока изборна активност за предстоящите избори за европейски парламент (над 40% декларират категорична готовност да гласуват на тях). Характерното е, че това са изключително симпатизанти на ГЕРБ, БСП и ДПС. Електоратът на останалите партии е много слабо мотивиран да гласува. Очевидно е, че тези избори ще бъдат натоварени със символно значение от вътрешнополитически характер – „да накажем ГЕРБ“ срещу „да запазим управлението и да не допуснем комунистите на власт!“. Резултатът ще зависи от възможността на ГЕРБ и БСП да привлекат избиратели извън тясно партийните редици", коментират от "Медиана".

Преди седмица "Маркет линкс" огласи съвсем различни данни. Според агенцията на предстоящия евровот за управляващата партия биха гласували 18,4 на сто от всички избиратели срещу 15,5 на сто за БСП. Преизчислено спрямо гласуващите разликата става още по-голяма - 8,5 на сто (ГЕРБ-29,9% срещу 21,4% за БСП).

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Марков - 16:47, 04 февр.

    На Червен кольо трябва да му се обясни с думи прости, че за проклетото му бесепе няма шанс никой лапнишаран повече да гласува. И да престанат да бутат на преден план оная злобна пепелянка Елена Йончева, защото никого не могат да излъжат, че е светица. Същата лъжкиня е като дp. Крюела Нинова. Нали уж нямаше нищо общо с Цветан Василев или с офшорки, а какво се оказа? Ай сиктир, да ходи да си брои пачките и да престане да обикаля телевизиите да се излага!

Напиши коментар

Коментари