понеделник, 04 февруари 2019, 16:51 ч.

Само в BNews

Елена Йончева или не знае, или умишлено протака във времето?

BNews.bg

Елена Йончева или не знае, или умишлено протака във времето?


Елена Йончева или не знае или умишлено протака във времето? Така формулират разследващи журналисти действията на депутата от БСП. Днес тя внесе документи, според които обвинява Боил Банов в престъпление. Йончева заяви, че очаква сериозно разследване от ОЛАФ и прокуратурата!

Потърсихме за коментар разследващия журналист Димитър Байрактаров:

- Г-н Байрактаров, днес Елена Йончева внесе своите документи по случая "Ало, Банов съм" в прокуратурата и заяви,
че очаква сериозно разследване и от ОЛАФ. Какъв е Вашият коментар?

- Добре е направила, но до колкото ми е известно прокуратурата се самосезира и вече извършва проверка. Що се касае до сериозното разследване на ОЛАФ, без да искам да обиждам никого, ясно проличава неопитността и липсата на практика в в сферата на разследащата журналистика.

- Какво искате да кажете с това?
- Моя личен опит е показал, че една проверка от ОЛАФ продължава в порядъка на три години. Тук искам да уточня, че  ОЛАФ не издава присъди. Последствията, които могат да се реализират от тази проверка е всички ние да платим финансовата корекция. Спомням си, че последното мое журналистическо разследване, което изпратих на ОЛАФ бе за злоупотреби за над 5 000000 /пет милиона/ лева.
За да бъда безупречен, разследването ми продължи повече от две годи и включваше видеозаписи -  направени по законен път и цялата документация за злоупотребите.


- Какво се случи с това Ваше раследване?
- ОЛАФ потвърди всичко! Осъдени няма и до днес, а всички ние платихме злоупотребите под формата на финансова корекция наложена на нарушителя.
А прокуратурата прекрати досъдебното производство срещу неизвестен извършител. Явно само тя не разбра кои са извършителите на кражбата!


- Да не би да намеквате, че в момента се разиграва едно зрелище от което нищо няма да произлезе?

- Не го намеквам, а го твърдя! Спомнете си онази римска сентенция "Хляб и зрелища", ние поне зрелища имаме в изобилие. Патриотите се измориха да ни представят зрелища и сега предадоха щафетата на БСП. А, народа, народа кучета го яли! На никой не му пука за народа! Просто сме свидетели на фарса как едни партийни милионери, нападат други партийни милионери.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Иво - 18:22, 04 февр.

    Тая баба Елена вместо да си гледа детето, пак на хранилка-Ех, ненаядени никой не е вечен на тоя свят

Напиши коментар

Коментари