сряда, 06 февруари 2019, 18:00 ч.

Работна група ще чисти несъответствията

Манолова откри противоречия в три закона за хората с увреждания

BNews.bg

Манолова откри противоречия в три закона за хората с увреждания

Между проектозакона за социалните услуги, който мина на първо четене в парламента, и вече приетите закони за хората с увреждания и за личната помощ, има сериозни противоречия. За това алармира омбудсманът Мая Манолова на днешното заседание на парламентарната социална комисия.

"Има също така противоречие и в използването на термина "индивидуална оценка на потребностите", които, приложени към едно и също лице с увреждане, наистина биха създали проблеми, не само теоретични, но и конкретно при получаване на едната или другата оценка и при възможностите на хората с увреждания. Тези несъответствия са от характер, който може да компрометира прилагането на законите".

Депутатите от комисията решиха спешно да бъде създадена работна група от експерти, която да отстрани противоречията между трите закона. Очаква се тя да приключи работа до следващата седмица, съобщи БНР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари