вторник, 12 февруари 2019, 10:30 ч.

Само в BNews

ПР акциите на Каракачанов уредиха нови жилища на ромите от Войводиново в друго гето

BNews.bg

ПР акциите на Каракачанов уредиха нови жилища на ромите от Войводиново в друго гето

Стратегът на ромското битие и бъдеще, същевременно и силов вицепремиер - Красимир Каракачанов, постигна неочаквани "завидни" успехи в личната си борба с малцинствената група.

Вихреното му поведение във Войводиново и цялата гюрултия, която вдигна на място срещу "наглите цигани" произведоха последващи действия, които не решиха проблема, а го задълбочиха. 

30 години държавата няма решение на проблемите с ромските гета и незаконни постройки, като на парче, спорадично и кампанийни събаря незаконни къщи, които всъщност с подкрепата и благодарение на затварените очи на кметове растяха в всички български градове и села. Когато тази група е идеалната електорална единица, готова на вот срещу 20-50 лева, премълчаването на зулумите й също е удобно, когато е удобно на властта.

Предизборно дойде за Каракачанов, недолюбван от всичките си партньори в малката коалиция, твърде несимпатичен на целокупното общество, нажежената ситуация във Войводиново. Да се появи на място, да вдигне пушилка, да дойдат багери, а населението да си каже: "Какъв вицепремиер имаме, разгони им фамилията на ромите." 

Посъбориха къщи, ромите избягаха и мина, не мина време пак се върнаха в селото. Местните не ги искат, но Караканов, с всичките му планове и стратегии няма решение какво се прави с роми без домове, макар и незаконни. И държавата се принуди да вземе решение вместо него, заради неговите изцепки - моментално намериха апартаменти за бездомните роми. Не къде да е, а в друго  гето - това в "Столипиново", което поне два-три пъти в годината багери ходят също да събарят незаконни постройки. Събарят, а ромите пак са си там и сега дори има място за тези от Войводиново.

Вицепремиер-слънце! Във Войводиново да спят спокойно, ромите ги няма. Пловдив да ликува, има нови жители! Агент Шиши угодно мълчи за новата ситуация, безмислен и неефективен ход, преливане от пусто в празно. Поведение на политик, който досега не е показал нито веднъж последователност в действията си, публичното си говорене, или политическите си колаборации. Да живеят гетата, винаги може да приемат нови попълнения с благородната намеса на подобен министър!

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари